БНБ: Няма причина за промяна на курса лев/евро

0
Подобни твърдения са "некомпетентни и безотговорни", заявиха от централната банка
Подобни твърдения са "некомпетентни и безотговорни", заявиха от централната банка Снимка: БГНЕС

Подобни твърдения са "некомпетентни и безотговорни", заявиха от централната банка

Няма причина за промяна на съществуващия курс на лева към еврото, а подобни твърдения са "некомпетентни и безотговорни". Това заявиха от Българската народна банка, потърсени за коментар, след като днес в медийното пространство се появиха публикации за наличие на доклад, изпратен от Министерството на финансите към Министерски съвет, в който е посочено, че е възможна промяна на заложения курс към единната валута заради текущото състояние на държавните финанси и ако не се предприемат спешни действия, предаде БТА.

На въпрос дали има причини да се смята, че курсът лев/евро може да бъде променен, от БНБ отговориха: "Не, няма такива причини. Международните валутни резерви на Българската народна банка (които обезпечават левовете в обращение - бел. ред.) са на най-високото си ниво за последните 30 години. Подобни твърдения за промяна на курса лев/евро са некомпетентни и безотговорни".

От централната банка посочиха още, че не са водени разговори между техни представители и на Министерството на финансите относно евентуална промяна на курса.

От БНБ допълниха, че "такава промяна е невъзможна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари