Бляскав старт на Световното първенство по спортни танци в "Булстрад Арена"

0

Кметът Пламен Стоилов откри официално снощи второто издание на Откритото Световно първенство по спортни танци /WDSF World open Ruse 2015, което продължава и днес в „Булстрад Арена“.

„За мен е чест да дам старт на традиционния международен турнир по стортни танци. Това е един спорт, който прелива от красота и нежност. Сигурен съм, че с всяка изминала година ще се включват все повече двойки“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той получи плакет за особени заслуги към спортните танци от русенския клуб „Настроение“, който празнува своя 30-годишен юбилей.

Русенският градоначалник връчи три купи и грамоти на двойки, които той самият оцени като най-атрактивна, най-обещаваща и най-прецизна.

Самуил Василев и Анита Генова спечелиха приза за най-обещаваща двойка. Дмитрий и Анастасия Ключникови от Русия си тръгнаха с наградата на кмета за най-прецизна двойка, а Едовалд Ренар и Мари-Лииз Матис от Естония спечелиха отличие за най-атрактивна танцова двойка.

Тазгодишното издание на първенството се осъществява с подкрепата на Община Русе, „Булстрад Арена“ и Общински младежки дом – Русе.

В състезанието се включиха танцови двойки от над 20 държави, сред които Италия, Дания, Естония, САЩ, Германия, Израел, България и други.

Тази година в надпреварата вземат участие над 400 двойки, като 15 от тях са от Топ 50, а близо 20 са от русенския Клуб по спортни танци „Настроение“.

Те са оценявани от съдии, представители на различни държави.   

      Програма – 22.11.2015 г./неделя/

       11.00 часа – начало на   I част /Зоново първенство/

       15.30 часа – начало на  II част/Международен турнир/

       19.00 часа – начало на III част/Начало финали и закриване/                  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари