Германия отпуска още 200 милиона евро за възстановяването на Украйна

0
Общият обем на германската помощ за Украйна възлиза на около 23 милиарда евро
Общият обем на германската помощ за Украйна възлиза на около 23 милиарда евро

Общият обем на германската помощ за Украйна възлиза на около 23 милиарда евро

Правителството на Германия ще отпусне допълнителни 200 милиона евро за възстановяването на Украйна, съобщи агенция ДПА, позовавайки се на свои източници.

По негова информация готовността на Берлин да окаже помощ е била обявена при посещението в Украйна на държавния секретар в Министерството на икономическото сътрудничество и развитие Йохен Фласбарт. Предвижда се средствата да бъдат използвани за възстановяване на градската инфраструктура, системи за питейна вода, здравеопазване и образователни проекти.

Общо от февруари 2022 г. само Министерството на икономическото сътрудничество е предоставило около €1 милиард за подкрепа на Украйна. Общият обем на германската помощ за Украйна от Германия – хуманитарна, финансова и военна – през последните 1,5 години възлиза на около € 23 милиарда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари