Близо 70 000 души гласуваха в Турция

0
В Анкара предпочетоха машинния вот
В Анкара предпочетоха машинния вот Снимка: БГНЕС

Около 20 хиляди са дали вота си в Истанбул

Опашки от желаещи да гласуват се извиха пред секциите в турския град Чорлу, където имаше 9 секции за гласуване.

По последни данни около 70 хиляди души са гласували в Турция на българските парламентарни избори, а около 20 хиляди са дали вота си в Истанбул. В едно от училищата в квартала с най-много български изселници имаше 35 избирателни секции.

По наши наблюдения избирателите избраха да гласуват повече с хартиена бюлетината, тъй като споделиха, че на предходните избори са изпитали затруднения с машинния вот, информира Bulgaria ON AIR.

В Чорлу са гласували около 400 - 500 повече души, отколкото на предходните избори. Отново по традиция имаше гласоподаватели, които не говореха български език и се наложи членовете на комисиите да им обясняват как да дадат своя вот чрез машина.

Изборният ден в Турция премина спокойно. В Анкара над 80% са заложили на гласуване с машина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Най-добре е изборите
    за български Парламент да се провеждат в Турция , а тук в България да е работно място само на лидерите и депутатите от ДПС !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари