Близо 60 слогана от Русенско се състезават за послание на пилона "Рожен"

1
Експертна комисия ще определи кое послание да бъде гравирано в постамента на роженския пилон
Експертна комисия ще определи кое послание да бъде гравирано в постамента на роженския пилон Снимка: Пилон Рожен

Експертна комисия ще определи кое послание да бъде гравирано в постамента на роженския пилон

21 участници се включиха в обявения в началото на месец февруари конкурс от Областна администрация - Русе за създаване на послание по случай издигането на националния флаг на връх Рожен.

В рамките на конкурса, който се проведе под надслов: „От жителите на област Русе днес - за нашите потомци утре!“, бяха изпратени предложения дори от цели класове и читалища. Общо 59 слогана са получени. Всички те ще се надпреварват за първото място, което ще даде на победителя възможността неговото послание да бъде гравирано в постамента на ПилонРожен“.

През следващата седмица предстои да се проведе заседание на експертна комисия, която ще определи кой ще заеме първото място. Предвижда се всички участници да получат грамота за приноса си в инициативата.

Припомняме, че председател на журито, чийто състав предстои да бъде обявен в следващите дни, ще бъде областният управител Анатоли Станев. Според него конкурсът ни кара да се замислим за силата на българския дух и в ежедневните си дейности да не забравяме, че именно родолюбието е сред най-важните ценности, които трябва да отстояваме.

Конкурсът е част от националната инициатива ПилонРожен“, която се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Инициативата за изграждане на новия Паметник на Обединението е на Фондация „Наследство в бъдещето“.

Тя включва кампания за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като символ на националното единение. В постамента на съоръжението ще бъдат вградени 28 кратки послания от 28-те административни области на България под мотото „От българите днес – за българите утре“.

Мраморната плоча с картата на България ще е с размери 6х3 метра и ще бъде изработена в Професионалната гимназия по каменообработване във врачанското село Кунино. Като жест на съпричастност учениците от гимназията безвъзмездно ще гравират текстовете и ще се наредят училището си сред големите дарители в националната кампания „България заслужава!”.

ПилонРожен“ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра.

Така българското знаме ще се вижда от километри разстояние. Пилонът на знамето ще бъде висок 111 метра, а самият флаг ще е с размер 25 х 40 метра и с обща площ 1000 кв. метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Оле оле оле
    От Лилии Бия с любоф, та чак до пилона. Съвсем се е чалнал лилибиеца
  • 1
    2
    Твърде извратено
    Ще оставим послание за нашите потомци, като използваме чуждата дума "слоган"?Шизофрения.
  • 3
    1
    Туй То
    Нерде Русе, Нерде Рожен? Пък и послание от града на свободния боклук? Пък и пилон! Нашето То съвсем изкукурига.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари