Ваня Янева е новият ПР на Административния съд в Русе

0
Ваня Янева спечели конкурса за „Експерт, връзки с обществеността" в Административния съд
Ваня Янева спечели конкурса за „Експерт, връзки с обществеността" в Административния съд Снимка: admcourt-ruse.com

Ваня Янева спечели конкурса за „Експерт, връзки с обществеността" в Административния съд в Русе.

Събеседването беше вчера, а темите – комуникационни умения, езикова култура и професионален опит; познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността на АС-Русе; познаване на дейността, свързана с провеждане на комуникационната политика на Висшия съдебен съвет (ВСС) и визия за изпълнение на длъжността.

При провеждане на събеседването, Комисията извърши оценяване по шестобалната система с точност до 0,50, а Ваня Янева бе оценена с отличен 6, информира ТОП НОВИНИ.

Всеки от изпитващите даде отделна оценка, от която се пресмята общо кратно, за да се достигне до консенсусна такава. В случая всички са поставили шестица.

Комисията беше в състав: председател – съдия Йълдъз Агуш от Административния съд в Русе и членове Таня Райнова, завеждащ отдел „Връзки с обществеността” към Върховния административен съд (ВАС); Ася Грънчарова, експерт връзки с обществеността в Административния съд в София-град (АССГ) и Даниела Пенчева, съдебен администратор в АС – Русе.

Въз основа на спечеления конкурс, комисията е представила протокола от него и документите на класирания кандидат на председателя на Администратиния съд и е предложила същият да бъде назначен на длъжността “Експерт, връзки с обществеността” в Административен съдРусе.

Кариерата на Ваня Янева започва в РТВЦ-Русе, но е позната от малкия екран и като водещ и репортер в ТВ „Делта“. Магистър е по комуникации и е завършила с грамота за отличен успех ВСУ „Черноризец Храбър“. В края на 2005 г. е поканена да бъде част от екипа на пресцентъра на Община Русе, а от 2008 до 2012 г. е ПР на общинския съвет.

През 2012 започва работа в Административен съдРусе след получени отлични атестации за професионализма й.

След спечеления вчера конкурс, от днес Ваня Янева е официално назначена на длъжността „Експерт, връзки с обществеността» в Административния съд в Русе. Тя е добре позната на журналистическата гилдия в Русе, тъй като се занимава с комуникации от 22 години. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари