Близо 60% от германците искат да се ваксинират със Спутник V

0
44% пък не искат да бъдат ваксинири с "АстраЗенека", заради съмненията около страничните ефекти
44% пък не искат да бъдат ваксинири с "АстраЗенека", заради съмненията около страничните ефекти

Франция обяви, че готви нови, по-строги мерки, които влизат в сила от 3 април и ще важат до 2 май

Вече над от половината граждани на Германия (57%) изразяват готовност да бъдат ваксинирани с руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", ако тя бъде одобрена за употреба в ЕС, показва допитване, изготвено за RTL, предаде вестник Сега. В началото на февруари около 45% са били готови да се доверят на руския препарат. 44% от запитаните пък не искат да бъдат ваксинири с "АстраЗенека", заради съмненията около страничните ефекти.

Вчера в конферентен разговор президентите на Русия Владимир Путин и на Франция - Еманюел Макрон, обсъдиха заедно с канцлера на Германия Ангела Меркел възможността за регистрация на "Спутник V" в ЕС и евентуално съвместно производство.

Заради сложната епидемична ситуация, Франция обяви нови, по-строги мерки, които влизат в сила от 3 април и ще важат до 2 май. В по-голямата част от страната се въвежда вечерен час и гражданите трябва да са по домовете си от 19:00 ч. нататък. Присъствените занимания в училищата, колежите и университетите се прекратяват и преминават в дистанционен режим. За месец затварят магазините, които не продават стоки от първа необходимост.

Мерките бяха затегнати и в Словения. До 11 април е забранено пътуването извън отделните региони на страната, с изключение на Великден, когато ще бъде разрешено събирането на до шест души от две домакинства, включително децата. По-голямата част от държавната администрация, както и служителите в частния сектор ще работят от домовете си. Носенето на маски на открито отново става задължително. В страната ще може да се влиза само след представяне на отрицателен PCR тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари