467 признати случая на увреждания от ваксини в Германия

2
Всеки пострадал от ваксинация може да получи обезщетение от държавата
Всеки пострадал от ваксинация може да получи обезщетение от държавата

Всеки пострадал от ваксинация може да получи обезщетение от държавата

Всеки пострадал от ваксинация в Германия може да получи обезщетение от държавата, ако тя признае увреждането. Колко души са подали такива искове след пандемията от коронавирус и колко от тях дотук са били обезщетени?

Близо 12 хиляди души дотук са подали молби за признаване на щети, причинени от ваксина срещу коронавирус в цяла Германия. От тях увреждания, настъпили вследствие на ваксинирането, са признати на 467 души. Това съобщава вестник "Нойе Оснабрюкер Цайтунг" (НОЦ), позовавайки се на изследване сред отговорните органи във всичките 16 германски провинции. Съотнесено към общия брой ваксинирани срещу Ковид в Германия (64,9 милиона с най-малко една ваксинация), делът на случаите с негативни последици е 0,00072 процента , уточнява изданието.

И още малко статистика: над 5 хиляди са отхвърлените дотук молби, при 658 жалби е отпаднала нуждата от решение поради други причини, а близо 5600 молби още не са обработени.

Бавен напредък поради недостиг на кадри

Според Министерството на здравеопазването на Северен Рейн-Вестфалия една от причините за огромното изоставане при обработването на заявленията е липсата на експерти. Проблем е и това, че все още не е доказана напълно връзката между ваксинациите срещу Ковид-19 и отделните клинични картини, е цитиран от ARD да казва говорител на министерството.

Всеки, който 6 месеца по-късно продължава да има оплаквания, свързани с ваксинацията, може да подаде молба за признаване на щети и да получи обезщетение. При 11 827 подадени дотук заявления от близо 65 милиона ваксинирани в Германия делът на проблемните случаи е 0,018%, е изчислил още НОЦ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Отново „ваксинирана“ овца!
    Внезапно почина журналистът, критикувал Джокович за отказа от ваксина. ... https://obektivno.bg/vnezapno-pochina-zhurnalistat-kritikuval-dzhokovich-za-otkaza-ot-vaksina/
  • 6
    2
    Тик-так, тик-так, тик-так!
    Наивните тъпаци доброволно се набодоха с умъртвяващите мъзгочи, само защото Урсула от €врогейския им каза, че така ТРЯБВА! Ебаси простите хора, сега нека си търсят обезщетенията! От баба (умна жена беше!) така знам: бой, ебанье и ваксинация – не можеш си ги върна! Честито на изтеглилите късата клечка!
  • 12
    1
    ЯБЪЛКА
    Джипитата не признават остатъчните оплаквания следКОВИД,ненаблюдават преболедувалите,та ще търсят последиците.Преболедувалите трябва автматично да ги регистрират вТЕЛК+придружаващи заболявания.Тук обаче на джипитата не им се занимава.Ако става за пари-ще се избият да получат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари