Близо 49 000 зрелостници се явяват на втора матура

0
Изпитът започна в 8:30 часа
Изпитът започна в 8:30 часа Видео: bTV

Изпитът започна в 8:30 часа

Втори държавен зрелостен изпит за дванайсетокласните. 49 000 ученици се явяват на втора матура днес. Тя е по избор.

За 25 000 завършващи изпитът ще е по профилиращ предмет, а за 23 000 по професия. Част от зрелостниците могат да се явят и на защита по дипломен проект, предава bTV.

И тази година най-много от завършилите профилирани гимназии са избрали да положат изпит по английски език като втора задължителна матура.

Изпитът ще започне в 8:30 часа, а преди това в образователното министерство ще бъде изтеглен и вариантът, по който учениците ще работят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари