Близо 12000 проверки са направени в горите на Централна северна България

0
Дейностите по опазването на горските територии в  СЦДП ще продължат да се извършват с цел превенция и недопускане на нарушения
Дейностите по опазването на горските територии в СЦДП ще продължат да се извършват с цел превенция и недопускане на нарушения Снимка: БГНЕС

Дейностите по опазването на горските територии в  СЦДП ще продължат да се извършват с цел превенция и недопускане на нарушения

11 956 проверки са извършени от горските стражари в териториалните поделения и мобилните екипи на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово за първото полугодие на 2022 г., предава Дарик.

В периода 04.01.2022 г. – 19.06.2022г., в държавните горски територии в обхвата на предприятието са извършени общо 3 589 инспекции на обекти за добив на дървесина. Проверени са 3 659 превозни средства, 3 249 ловци и 1 459 други физически лица, извършващи дейности в държавните гори. В резултат на това са съставени 344 акта за установяване на административно нарушение по Закона за горите и 5 акта по Закона за лова и опазване на дивеча.

През посочения период служителите в териториалните поделения на СЦДП - Габрово са констатирали 91 нарушения, които към момента са с неизвестен извършител.

През първите шест месеца на 2022 г. горските стражари са установили 1 142 куб. м незаконно добита дървесина и са задържали 202 пр. куб. м. незаконно добити дърва за огрев. В следствие на контролната дейност, и на база съставените актове, са задържани 20 моторни превозни средства, 33 каруци и 6 коня, използвани за превоз на незаконно добита дървесина. Конфискувани са още 20 моторни триони, 7 други инструменти за дърводобив, 1 незаконно оръжие и 6 други ловни уреди и боеприпаси.

Дейностите по опазване на горските територии в обхвата на СЦДП в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград ще продължат да се извършват с висок интензитет, с цел превенция и недопускане на нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари