Горските иззеха автомобил и шест каруци на бракониери

0
Близо 3 000 проверки извършени в горите на централния север през месец януари
Близо 3 000 проверки извършени в горите на централния север през месец януари

Близо 3 000 проверки извършени в горите на централния север през месец януари

2 992 проверки са извършили горските служители в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие" ДП - Габрово през месец януари, сочи справката на предприятието за дейностите по опазване на горските територии. Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. 1 944 са проверените ловци за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Осъществени са още 426 инспекции на обекти за добив на дървесина, проверени са 416 автомобили и 206 други физически лица, извършващи дейности в държавните горски територии в обхвата на СЦДП.

В резултат на контролната дейност, служителите на предприятието са съставили 72 акта за установяване на административно нарушение (АУАН), 61 от тях във връзка с нарушения на Закона за горите и 11 относно нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча. 8 са издадените констативни протоколи за нарушения – 3 с неизвестен извършител и 5 с известен извършител, но без АУАН. Дървесината, станала обект на посегателство през месец януари е в размер на 70 куб. метра. Сред задържаните вещи, предмети и средства на нарушения през отчетния период са 55,65 пр. куб. м. дърва, едно МПС, шест каруци, шест моторни триони, един брой едър дивеч и 47 килограма дивечово месо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари