Близките на Венцислав ще дарят органите му

0
Животът на българина до вчера се е поддържал изкуствено
Животът на българина до вчера се е поддържал изкуствено

Познати на Венцислав Маргинов, който бе убит във Великобритания след финала на Шампионската лига, съобщиха, че близките му са дали съгласие да дарят органите му за трансплантация, пише struma.bg.

Te обясниха, че той е бил приет в болницата в критично състояние и животът му до вчера се поддържал изкуствено от медиците. 

Преди да замине за Англия, Венци живеел със съпругата си Бранимира и двамата им синове в София. Емигрирали преди 7-8 години и със съпругата му започнали работа в голяма куриерска фирма в Саутпорт.

Разбрах, че Венци е тежко пострадал, но не можем да осъществим връзка с никого от близките му. Ние работехме заедно в куриерска фирма с още няколко българи. В събота дори той си взе един почивен ден заради мача, тъй като е футболен запалянко. От петък не сме го чували и виждали, безпокоим се всички какво се случва, дали е жив…”, разказа колега на Венцислав в куриерската фирма.

Бедите в семейството на пострадалия българин обаче продължили и на следващия ден, в неделя бащата на Венцислав, 70-годишният Стойчо Маргинов, също пострада тежко и в момента се бори за живота си в софийска клиника. Докато цепел дърва в двора на къщата си в Петрово, го ударила цепеница по главата.

Той потърсил лекарска помощ в Сандански, след направените му изследвания станало ясно, че е със счупен череп и кръвоизлив в мозъка. По спешност е транспортиран към софийска болница за мозъчна операция.

Венци има и по-малък брат, Стоян, който е на 47 г. и живее в София.

За нападението първоначално полицията е задържала 31-годишен мъж от Саутпорт, разследващите търсят дали атаката срещу българина има връзка с друга, при която по-рано същия ден 32-годишен е нападнат пред ресторант „Pоtting Shed” на „Лорд стрийт“.

Случаят се разследва от инспектор-детектив Гари Стратън, който е направил следното изявление:

Това беше жестока атака срещу баща на двама синове, докато са се прибирали вкъщи, разследването е на ранен етап и се опитваме да установим мотивите за нападението.

Саутпорт беше в плен на финала на Шампионската лига и призовавам всеки, който е бил в района на „Лорд стрийт“, близо до хотел „Скарибрик“, и е станал свидетел на нападението, или ако има направени снимки с мобилен телефон, да се свърже с полицията!“.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук