Близките на покосеното от токов удар момче излизат на протест пред парламента

1
Засега обстановката в „Триъгълника на властта“ е спокойна, но полицейското присъствие е засилено
Засега обстановката в „Триъгълника на властта“ е спокойна, но полицейското присъствие е засилено Видео: btv

Протест с искане за справедливост за покосеното от ток момче се провежда тази събота в центъра на София.

Почернените близки и техни познати се събират пред новата сграда на парламента. Те са недоволни, че все още никой не поел отговорност за инцидента, а бащата на загиналото момче поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова и в ЧЕЗ, както и присъди за отговорните за случилото се.

Снимка: btvnovinite.bg

Засега обстановката в „Триъгълника на властта“ е спокойна, но полицейското присъствие е засилено.

В студиото на bTV вече бившият архитект на район "Триадица" заяви, че не чувства вина за инцидента и насочи въпросите към столичната голяма община, ръководството на болницата и енергото.

Пред bTV архитект Шишков заяви, че не чувства вина за смъртта на момчето. И разкри още детайли около появяване на опасната шахта.

През 2019 г. е извършен ремонта на булеварда "Гешов", преместен е светофарът и на практика тогава се е появила тази въпросна шахта и тогава са местени кабелите. Шахтата е дълбока колкото един леген. Павилионът е в терен на държавата – терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там, благодарение на желанието на директора на болницата“, заяви Шишков.

Незаконната будка „неясно как“ се оказва вписана и в кадастралната карта, и в кадастъра, твърди архитект Шишков.

Жената, подписала служебната бележка, пък твърди, че с нея само се поръчва на ЧЕЗ да направи проучване.

„Независимо кой я е подписал – в случая аз, не убива дете. Токът уби детето. Много съжалявам, че така ще го кажа, виждайки мъката на хората, които загубиха детето си", казва Елена Траянова, бивш началник на Отдел "Устройство на територията, кадастър и регулация".

От болница "Свети Иван Рилски", на чиято територия се намира незаконната будка, отказаха коментар, докато не приключат проверките и разследването по случая. А бащата на загиналото момче е възмутен, че все още нито една институция не е поела отговорност за фаталния инцидент.

Добре де, те като не се чувстват виновни, защо е станал тоя инцидент – че той е стъпил там и стана тая беля? Фандъкова непременно да си остави оставката. Ще искаме оставките от ЧЕЗ къде са работили преди инцидента. Искам всички да са зад решетките. Искам справедливи присъди, искам всичко възможно да се направи и да се намери собственикът на тая будка“, заяви бащата на починалото момче Снежан Методиев в „Тази сутрин“.

След проверката, преди дни, от Столичната община обясниха, че на два пъти са отстранявали незаконни кабели от същата шахта. Дали е отваряна преди инцидента и от кого - до момента не е ясно.

От Столична община заявиха за bTV, че нямат нищо общо с въпросния павилион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари