Близки и приятели на загиналия пилот скърбят след катастрофата

0
Приятели, близки и колеги на загиналия пилот на хеликоптер край с. Гърмен са потресени от трагедията
Приятели, близки и колеги на загиналия пилот на хеликоптер край с. Гърмен са потресени от трагедията Снимка: Facebook

Приятели, близки и колеги на загиналия пилот на хеликоптер край с. Гърмен са потресени от трагедията

В петък сутринта от стадиона в селото машината, пилотирана от 62-годишния Георги Георгиев излетя за Цалапица. Една по обяд обаче стана ясно, че не е кацнала, изгубена е от радарите и няма и връзка с пилота. Снощи около 19:00 ч. хеликоптерът бе открит в дере, в труднодостъпна местност на около 1-2 км от селото. Парчетата се бяха разхвърчали на над 70 метра, открито бе и тялото на Георгиев.

Той е сред най-опитните пилоти във фирмата, с 40 г. стаж. Роден е в Свиленград, но живее в Пловдив, информира 24 часа.

"Днес се прости с живота си един достоен човек и пилот, подпомагал безвъзмездно аерозаснимането на разкопките на Ковачевско кале. Почивай в мир, Жоро! Телефонът ти не отговаря! Почивай в мир и идвай на раздумка в съня ми. Липсваш!", написа в социалните мрежи негов близък. Приятели го описват като прекрасен човек, съпруг, баща и дядо. "Не мога да повярвам! Да почиваш в мир Жоре! Съболезнование на близките.Чиста душа, която помагаше и се раздаваше!", пише друг приятел. "Вечен полет, сбъдвачо на мечти! Благодаря за честта да те срещна! Не можа да я финтираш този път! Светло да ти е и красиво отдолу под теб! Ще ми липсваш!!! Вечен полет и чисто небе", са други топли думи за загиналия.

Хеликоптерът на варненска фирма предните три дни е пръскал гори в района срещу вредители и в петък сутринта е тръгнал да се прибира.

На пилота не са му достигнали 5 метра, за да оцелее, коментира експертът по авиокатастрофи Христо Христов, който бе на мястото на инцидента. Най-вероятната причина е загубата на височина. „Видяхме парчета от ламарина, раздробени на малки части. Обстановката, в която е станал срива е много стръмна - с 60 градуса наклон. Хеликоптерът е подходил, но страничната система за оросяване се е закачила във висок бор. В следствие на което хеликоптерът се е сринал с носа надолу", добави Христов. Гъстата мъгла в района по време на катастрофата също е допринесла за инцидента.

"Най-вероятно причината е временна загуба на ориентир в много гъста мъгла. Не е набрал достатъчно височина за това лошо време. Търсел е начин да набере височина и да излезе над мъглата, ако беше успял поне с още 5 м щеше да мине над дървото. Не можахме да го открием веднага заради гъстата растителност", каза още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари