Авиоексперт: При погрешни действия, е възможно при опит за кацане вертолетът да се разбие

0
Ангел Борисов сподели, че вече почти ден няма връзка с пилота
Ангел Борисов сподели, че вече почти ден няма връзка с пилота Видео: NOVA

Ангел Борисов сподели, че вече почти ден няма връзка с пилота

Хеликоптер „Робинзон” е паднал край село Гърмен. Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури. На борда на машината е бил само пилотът. Няма контакт с него.

За "Денят на живо" по NOVA авиационният инспектор Ангел Борисов сподели, че загубата на радиовръзка може да се дължи на две неща. "Отказ на самата радиовръзка на устройствата или просто загуба на радиовръзката от пилота. Но тъй като вече почти един ден няма връзка с него, ние можем да разсъждаваме в две направления. Вертолетът може да се намира кацнал някъде без радиовръзка, но би трябвало пилота през това време по някакъв начин да уведоми службите за издирване и спасяване, и неговата фирма. Това е същият вертолет на същата фирма, който преди време кръжеше ниско над плаж на Черноморието и хвърляше листовки, така че другата версия е да е извършил ново нарушение", коментира той.

"Всеки вертолет може да се приземи, когато му откаже двигателя. Няма нужда от писта като самолетите, може да го направи и на поляна. Естествено, ако пилот е извършил необходимите действия, винтът минава в ротация и авторотация, всичко от тук нататък зависи от действията на пилота. При погрешни действия, е възможно при опит за кацане и да се разбие. Известието, че е загубена връзка е дошло много късно", смята Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари