Благотворително дрифт шоу в Русе

0
Стотици русенци откриха автосезона на полигона край Николово
Стотици русенци откриха автосезона на полигона край Николово Видео: БНТ Русе

Високи скорости, впечатляващи дрифтове и гъст пушек от буквално изгарящи в движение гуми, съпътстваха откриването на автосезона за 2015 г. Това стана на полигона по пътя за село Николово, където се събраха десетки шофьори, усвоили специфични умения за движение на тунингованите си автомобили.

Предвидливо те се бяха снабдили с по няколко комплекта гуми, тъй като дрифтът бързо ги „изяждаше“ и колите ги пукаха с трясък, докато забавляваха публиката с номерата си.

Присъстващите пък бяха поне няколкостотин, чинно застанали на местата, предназначени за публиката. Преобладаваха представителиете на силния пол, но не липсваха и дами. Много бащи бяха довели синовете си, които с интерес снимаха с мобилните си телефони автокаскадите.

За да се влезе на полигона с автомобил обаче се чакаше продължително време, поради което се нареди дълга опашка от коли. Някои от по-нетърпеливише шофьори, дошли да погледат драг и дрифт изпълненията, както и пътуващите в посока Николово, ставаха нетърпеливи и навлизаха в лентата за насрещното движение, поради което на моменти създаваха предпоставки за катастрофи.

На входа на полигона доброволци събираха средства за двама от най яростните любители на високите скорости в Русе. Емо на 28 г. и Добри на 21 г. са диагностицирани с тежки заболявания, за лечението на които са нужни средства. Това беше и основната цел на дрифт шоуто – то е благотворително, в подкрепа на двамата млади мъже.

Голяма част от полигона пък се превърна в паркинг за дошлите да гледат шоуто.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари