Благотворително бягане в подкрепа на Ники и Лори във Варна

0
Всеки, който пожелае, може да подкрепи каузата, като бягането не е задължително
Всеки, който пожелае, може да подкрепи каузата, като бягането не е задължително

Благотворително бягане ще се проведе във Варна за Лори от Русе и Никола от Бургас на 3-ти ноември в морската градина на Варна.

Инициативата е в подкрепа на Ники и Лори и няма състезателен характер. Всеки, който пожелае, може да подкрепи каузата, като бягането не е задължително. За тези, които сутрешния джогинг не е нещо любимо, може да дойдат да подкрепят инициативата чрез вървене.

За любителите на спорта е подготвен маршрут:

Разстояние - 5 км. възрастни ,

Деца до 10 годишна възраст - 1 км.

НАЧАЛО: 10:00 часа

ДАТА: 03.11. 2018 г.

ЗАПИСВАНЕ: от 8:00 часа в деня на събитието. 

Входа на '' Морската градина '' град Варна 

Към каузата се включват iRun.bg , Fit2Run - Димитър Янакиев , Злати Димитрова и др.

Никола е роден на 13.04.2014 г. с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрената кост. Състоянието му причинява сериозно изоставяне в развитието на едното краче.В момента разликата в дължината на краката е 4,5 см. и в България на този етап няма адекватно лечение.Детето ходи със специална ортопедична стелка,която обаче не може да компенсира разликата и походката на Ники се нарушава сериозно.Подобни операции в България се правят на 11 годишна възраст,като дотогава разликата ще е по-голяма,но и тялото на детето може да получи множествено изкривявания.Семейството е принудено да търси други варианти в името на сина си.

В медицински център ''Света Мери '', Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ могат да оперират Ники още сега. Световноизвестният доктор ортопед - хирург д-р Пейли дава надежда ,че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване,ако интервенцията се извърши точно в този момент. Сумата необходима за операцията е в размер на 120 000 долара и е непосилна за семейството.

Мечтата на Никола и е да ходи бос, да тича и да спортува, да танцува като всички нас!

Лори е родена на 3.11.2016г. с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрената кост. Диагнозата е свързана с тежка малформация на таза със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост,с тежка ъглова деформация в тази област и екстремно прогресиращо скъсяване на лява бедрена кост .

Въпреки сериозната диагноза ,прогнозата на Лори е отлична, ако се извършат серия от операции ,в Медицински център ''Света Мери'' ,Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ.

Чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза на детето и ще се реконструира бедрото.Тази процедура е разработена в '' Света Мери'' през 1997 г. и е усъвършенствана през последните 21 години, през които са излекувани стотици деца. Цената на операцията е размер на 199 189 щатски долара.

Сумата е непосилна за семейството, но се надяваме, че с общи усилия ще бъде събрана и Лори ще има възможност да ходи боса, да тича и да спортува, да танцува като всички нас!

И двете семейства са обърнали за Помощ към Държавата в лицето на '' ЦЕНТЪР ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА '' - естествено отговорът е отказ за лечение на Ники и Лори в САЩ!

Минимален вход за участие 5 лв.

Деца до 10 годишна възраст - безплатен вход.

След финала на бягането ще има много награди и изненади!

Дарителски сметки:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ 

IBAN:

BG92UNCR70001523296890 BGN

PayPal: [email protected]

DMS NIKOLA на 17 777

ЛОРА ПЕТРОВА АНГЕЛОВА 

IBAN:

BG16UNCR70001523280410 BGN 

BG27UNCR70001523280406 USD

PayPal account [email protected]

DMS LORA на 17 777

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари