Благотворителна кампания осигурява храна за 180 медици в Русе

2
Кампанията за топла храна за медиците стартира на 1 декември под патронажа на Спортен клуб "Ruse Go” и Фондация "Направи добро за непознат"
Кампанията за топла храна за медиците стартира на 1 декември под патронажа на Спортен клуб "Ruse Go” и Фондация "Направи добро за непознат" Видео: Bulgaria ON AIR

Кампанията "Хапка надежда" продължава да осигурява топъл обяд и вечеря за 180 медици на първа линия в борбата с коронавируса в Русе. Засега тя ще е активна до края на месеца, с опция да продължи при нужда

Заведението на Сашо Александров приготвя храна за близо 180 медици всеки ден. Казва, че макар и натоварено, работят с желание да помогнат, разказва Bulgaria ON AIR.

"Стремим се храната да не е една и съща, да е разнообразна за обяд и за вечеря, да е различна и 2 пъти на ден я носим, за да е топла. Целта е да получат топла храна, а не само да минава номерът", споделя той.

Кампанията за топла храна за медиците стартира на 1 декември под патронажа на Спортен клуб "Ruse Go” и Фондация "Направи добро за непознат".

"Менюто се уточнява с управителя и се съобразяваме с техните желания. Така че поне засега храната е качествена, добра и се доставя навреме", разказва готвачът Галина Спасова.

А медиците се чувстват благодарни най-вече заради жеста, който се прави към тях.

"Не толкова храната, колкото факторът, че гражданското общество е с медиците. Този жест наистина ги подкрепя и ги държи. Че има хора, които са съпричастни с техните трудности и техните неволи", споделя директорът на УМБАЛ "Канев" Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук