Отвориха благотворителен Великденски щанд в русенската библиотека

1

Пъстроцветните сувенири и украшения ще се предлагат до 13 април

Русенската католическа организация „Каритас“ кани читатели, русенци и гости на града на благотворителен Великденски щанд, който отвори врати във фоайето на библиотеката днес, 11 април, и ще продължи до 13 април включително.

Пъстроцветните сувенири и украшения, подходящи за дома или за подарък, са изработени от деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на „КаритасРусе: Дневен център за деца с увреждания "Милосърдие"; Център за обществена подкрепа "Том Сойер" и Център за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица. Уменията на малки и големи са подкрепени от уверените ръце на арттерапевти и социални работници.

Изключително сме доволни от домакинството на Регионалната библиотека, тук идват много хора с щедри сърца, затова се радваме, че отново сме тук“, казаха организаторите, цитирани от пресцентъра на Регионална библиотека "Любен Каравелов" .

Бих се радвала, ако в целия град по Великден хората отварят сърцата си и могат да намерят ръчно изработени украси и артистични предмети“, каза директорката на библиотеката Теодора Евтимова.

Библиотекарите бяха и от първите благотворители на Великденския базар на „КаритасРусе.

Дарените средства ще бъдат използвани за някоя от многобройните каузи на „КаритасРусе в подкрепа на бедните, слабите и нуждаещите се.

Заповядайте! Щандът ще работи от 10:00 до 17:00 ч. до 13 април включително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари