Благотворителен Рождественски фестивал започва в Русе

3
Откриването на фестивала е този петък
Откриването на фестивала е този петък

Откриването на фестивала е този петък

Вдъхновени от богатата култура и дух на родния ни Русе, няколко русенски сдружения се обединиха за създаването на едно специално място и събитие, което да е в духа на Коледа и в хармония с традициите и архитектурата на града. В инициативата се включи и бизнеса, институции и граждани по нов, завладяващ начин с отношение и уважение към завещаното от предците ни културно-историческо наследство и големият икономически потенциал на Русе. Членовете на „СъГраждани“, „Колективът“, „Новият Русе — Русчук.БГ“ и „Градоред“, както и всички техни партньори в процеса на съзидаване дадоха най-доброто от себе си, за да изпълнят поставените цели, създавайки едно впечатляващо пространство с атрактивен дизайн, украса, красиви коледни къщички и богата културна програма за всеки, информира Дарик радио.

Те вярват, че тези усилия, ще са малки крачки в посока заедно да „светим“ все по-силно и все по-ярко, за да върнем славния дух на Русе с твърдото убеждение, че пътят към това е чрез вяра и обединени сили.

Откриването на фестивала е този петък, от 18:30 часа, до градските Хали пред паметника на Стефан Караджа, като той ще се провежда всеки петък, събота и неделя до края на годината

Работно време за целия период на фестивала:

Петък — от 17:00 ч. до 22:00 ч.

Събота — от 12:00 ч. до 22:00 ч.

Неделя — от 12:00 ч. до 20:00 ч.

Какво ще се предлага?

В специално проектираните и произведени за целта къщички от еко материали търговци производители и творци ще предлагат своите продукти като продукти от епоксидна смола, ръчно изработени кукли, илюстрации/принтове, ръчни плетива, коледни играчки от филц, албуми, поздравителни картички, коледни топки и рамки, бижута от полимерна глина и сребро, бижута, коледни декорации, чаши, тениски, коледни венци, бутикови сапуни и свещи, детски играчки, дизайнерски свещи, иновативна натурална козметика, мед и пчелни продукти, Коледни комплекти с пчелни продукти, художествена обработка на дърво.

Богата културна програми от русенски артисти, певци и творци.

Програмата все още се запълва и много нови изпълнители от града заявяват участие, други се доуточняват, но вече са потвърдили своето учасите имена като Playuphoria Acoustic, Лора & Иво, хорова музика, Еванджелина Лазарова и Андрея Петрова, Татяна Балканджиева, Петя Костова, Стела Ванкова, Преслав Петков - кларинет и саксофон, Анна Карадимитрова – сопран, Божена Петрова – пиано, Way Back Home с Иван Крумов (китара), Асен Николов (бас), Веселин Русев (барабани), Sergie и още много други.

Чуйте какво казаха в ефира на Дарик радио част от организаторите - Антония Димитрова от “Колективът” и председателят на сдружение “СъГраждани” Боян Боцев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Чичо Пенчо
    Ще има и Лиз близ за дърти бабички избирателки Пенчо-шпаклата съм обрязан в Либия.
  • -4
    2
    asdasd
    Kоледа е сатанински празник произлизащ от древноримския празник Сатурналия, в който са почитали бога си Сатурн, разменяли са си подаръци и са се отдавали на разврат и хазарт, даже на робите са давали да играят хазарт. Празника няма нищо общо с Християнството и Рождество Христово и никой Християнин няма логика да го празнува или да си разменя подаръци. Това е богохулство. Рождество Христово може да се празнува като Бъдни Вечер - на масата с най-близките хора.
  • -1
    1

    Какъв е този пир по време на чума....има хора бедстват вече пет дена без ток и вода, а ние тука ..ахо..иху...Поредната PR простотия....вижте и прегледайте си клоните на дърветаjd, защото пак идва сняг...да не бедстваме отново...вместо аху..иху...после тихо...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари