Бизнесмен затваря бизнеса си заради кмет от ГЕРБ

6
Този човек, облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени, да притиска опонентите си
Този човек, облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени, да притиска опонентите си

Прецедент в историята на ОбС Благоевград, общинският съветник Андон Тодоров взе думата и обяви от трибуната, че затваря бизнеса си в града, граден повече от 20 години.

Лидерът на ПП“ Партия на Зелените“ обяви,че единствената причина за това е кметът Атанас Камбитов от ГЕРБ, който „облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени“. Тодоров остана спокоен докато се изказваше, но в очите му личеше емоцията от тежкото решение, информира Региона.бг.

След шокиращото изказване, кметът Камбитов остана без думи и не знаеше как да реагира. „Не разбрах какъв е поводът за това изказване, не ви разбирам…“, каза градоначалникът.

„Всички знаем каква е причината“, провикна се съветник в залата.

„Всички знаят конкретния повод, Вие давате интервюта пред медиите, прочетете и чуйте собствените си изказвания“,отговори му Андон Тодоров след като беше вече съобщил точните причини за крайното решение.

Междувременно в уникалното бижу – СПА Хотел Бали имаше окачен огромен транспарант с надпис „Протест срещу кмета Камбитов“, който приличаше на некролог в мрачния ден. Над 20 души отиват на борсата.

Всички преминаващи се чудеха какво се е случило, за да се закрие още един бизнес в Благоевград и десетки семейства да останат без препитание.

Обществена тайна в града е че назря огромен конфликт след като Андон Тодоров започна да вади проблемите в управлението на Камбитов, свързани с парк“Бачиново“,където искаха да се продаде земя, мръсните улици, мръсният въздух, водата в детските градини… И това са само част от причините Камбитов да тръгне на лична саморазправа към лидера на ПП“ Партия на Зелените“. Отделно затваря сградата, която строи, където пак са ангажирани много хора. А само 20 метра по-надолу се строи сграда на приближен до Камбитов, за която гръмна новината че е незаконна. Кметът Камбитов обаче и дума не обели за нея… А и представители на медиите не му зададоха нито един въпрос за тази сграда, а по този повод имаше и сигнал до прокуратурата. Явно Камбитов не издържа на напрежението,че го атакуват с опорни точки за важни неща в града и започна лична саморазправа.

Ето какво каза Андон Тодоров пред общинските съветници и общинското ръководство:

„Днес затварям всякакъв бизнес в Благоевград. Бизнес граден повече от 20 години, семеен бизнес. Бизнес, с който съм си хранил не само моето семейство, а и много други семейства. Няма да влизам в подробности, но единствената причина за това е лицето Атанас Камбитов. Този човек, облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени, да притиска опонентите си. Не само в бизнеса, но и в политиката. Този човек не търпи критика, той не може да понесе, това което извадихме като проблеми в неговото некадърно управление. Този човек започна лична саморазправа! Крие се зад подписите на своите подчинени, превърна общината в ЕООД, превърна я в негова фирма, вижте само назначенията… Не зачита длъжността общински съветник, той самия изпълнява две роли на председател, понякога и на областен. Стоя зад всичко казано и мога да го докажа. Знаете силата на един кмет, той е с огромни правомощия, той може да влияе по различни начини на процесите. За неговите хора и приближени фирми може всичко, да нарушават закони, срокове и т.н. А за конкурентите в бизнеса и политика трябва да им търсим цаката, за да ги смажем. Е, направихте го г-н Камбитов, смазахте бизнеса, но няма да смажете истината, няма да смажете мнението на хората, което надявам се, скоро да ви покажат. Видов ден наближава. Благодаря“!

Всички в залата онемяха и настана гробна тишина, секна дори редовното шушукане между съветниците. Трябваха им няколко минути,за да осмислят изказването и да преминат към разглеждането на точките в дневния ред.

Изненадващо заседанието премина спокойно, без препирни и както никога до сега приключи преди обяд.

Източник: Региона.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари