Бизнесмен плати 6 милиона долара, за да благодари на ветеринарите, спасили кучето му

3
Скаут страда от рядък вид рак на стените на кръвоносните съдове и започва да припада
Скаут страда от рядък вид рак на стените на кръвоносните съдове и започва да припада

Животът на най-любимите същества е безценен, но благодарността към тези, които са ги спасили, понякога достига 6 млн. долара.

Зрителите на едно от най-мащабните спортни събития в света на спорта - "Супербоул", ще видят 30-секунден клип през втората четвърт в неделя (2 февруари), който ще ги трогне. В него главните герои са кучето Скаут и младите ветеринари, които не се отказаха да се борят за живота му.

Идеята и парите за реализация, които възлизат на 6 млн. долара, идват от собственика на очарователния голдън ретривър Дейвид Макнийл. А целта му е да бъдат набрани средства за подпомагането на работата на младите ветеринари от университета в Уисконсин. Именно те са "виновниците" Скаут да е жив, разказва bTV.

Домашният любимец на Макнийл страда от рядък вид рак на стените на кръвоносните съдове. Когато кучето започва да припада, бизнесменът, който е собственик на голяма компания за производство на аксесоари за автомобили, го води при ветеринар. Прогнозата е страшна - специалистите дават само 1% вероятност четириногият му приятел да оцелее и не повече от месец живот.

Но това не отказва Дейвид! Той търси начин да го спаси!

"Болестта на Скаут ни съсипа. Целта ни с тази реклама по време на Супербоул не е само да обърнем внимание, но и да помогнем финансово на ветеринарите от университета в Уисконсин, които все още се грижат за Скаут", казва той.

Скаут започва химиотерапия през 2019 г., след това преминава и през лъчетерапия, с която трябва да бъде унищожен тумора в сърцето му. Той е подложен и на терапия, която да подсили имунната му система, за да се справи с агресивното лечение

Трудности не липсват. Ракът се разпространява и в белите дробове на животното, но за щастие лекарите го откриват рано и се справят с него.

За това Дейвид, който в живота си е губил три други кучета, иска неговата история да придобие популярност.

"Искахме да използваме най-голямата възможна сцена, за да покажем борбата на Скаут, както и достиженията на медицината, които няма да помогнат само на кучетата и домашните любимци. Те ще са от полза за лечението и при хората и имат потенциал да спасят милиони животи", казва Макнийл.

Всичките набрани средства след Супербоул ще подпомогнат изследванията на ветеринарното училище и ще осигурят по-модерна техника.

Тази година се очаква събитието да бъде наблюдавано от над 100 млн. зрители. 54-ото издание на Супербоул ще сблъска на терена "Канзас Сити" и "Сан Франциско". Те ще определят шампиона в сезон номер 100 на Националната лига по американски футбол (NFL). Зрителите на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями ще могат да видят на полувремето големите музикални звезди Дженифър Лопес и Шакира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари