Бизнесът в Русе отсече: Безработицата в Русе е 0

0
Бизнесът в Русе отсече: Безработицата в Русе е 0
Видео: Нова телевизия

Бизнесът в Русе обяви, че безработицата в града е нулева. Предприемачите край Дунава все по-трудно намират необходимите им служители.

Това накара работодателите да потърсят решение на проблема. Общ сайт за обмяна на опит и предлагане на работа - такава е идеята на бизнесмен от Русе. „Ако аз имам идея, вие имате идея и ги разменим, имаме по 2 идеи. Ако разменим всички – имаме по 100 идеи”, казва Мартин Йорданов.

Ако обявите са на едно място, може би и кандидатите ще са повече. „И ще бъдем първия град в България, който ще ги накараме всички жългари като си търсят работа първо в Русе да потърсят”, допълва бизнесменът.

Предизвикателството е голямо. А практиката сочи, че въпреки безработицата, служители трудно се намират.

Дадох заявка за висококвалифицирани 6 броя общи работници, като уредите им за труда бяха следните: лопата, метла и количка. Колко души дойдоха досега? Нула! Официално искам да заявя, че безработицата в Русе е нула”, коментира бизнесменът Явор Блъсков.

Русенци обаче са категорични, че не биха се захванали с каквато и да е работа. Дали обединяването на бизнеса може да реши този проблем - бъдещето ще покаже.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари