Биячи пребиха жестоко пет 12-годишни момчета

0
Биячи пребиха жестоко пет 12-годишни момчета

Мъже биха жестоко пет 12-годишни момчета, защото се спречкали със сина на един от тях. Докато ги налагали с юмруци, мъжете държали децата, за да не избягат. Инцидентът станал преди около седмица посред бял ден във Варна, когато група момчета - отличници от централно варненско училище, излизат да празнуват рождения ден на едното от тях.

Разхождат се и играят край Аквариума в Морската градина. Там срещат други деца и се спречкват за карта за игра с момче от другата група. Засегнатото дете отива да извика баща си, но през това време останалите се разбират помежду си да съберат стотинки и да възстановят картата. В този момент обаче идва бащата, който е едър мъж, и с двама негови приятели се нахвърлят на децата и ги пребиват жестоко. Според съдебния лекар, който ги е освидетелствал след това, едното момче е било ритано в гръбнака, друго е имало кръвонасядания в корема, трето почти не изгубило лявото си око, друго е изпаднало в безсъзнание от удари в главата.

Разярените биячи на децата така се развихрили, че приканвали жертвите си да викнат по телефоните родителите си, че да пребият и тях. Само едно от момчетата успяло да избяга и да се спаси от побоя в дома на баба си. Оттам се свързало с родителите на останалите от групата. Пострадалите веднага били освидетелствани, а родителите пуснали жалба в полицията и искат строги наказания за биячите. По случая вече се води следствие.

Няма да оставим нещата така. Ако в друга държава ударя собственото си дете на улицата, ще ме приберат в ареста. А какво остава да ударя друго дете. Ние нямаме закон за закрила на детето в нашата държава. Като родители искаме нещо да се промени”, настоява от името на родителите на битите деца майката на едното от тях Геновева Митева. “Искам да видя очите на този баща, който е пребил детето ми”, пожела майката, чийто син е с главоболие, заради получено от побоя комоцио. Сега тя не ходи на работа и се грижи за сина си. С останалите бити деца постоянно работят психолози.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари