Бившият шеф на ДАНС е жив, избягал от жена си

0
След като истината за изчезването на топ разузнавача бе разбулена, мнозина призовават ръководството на МВР да изисква от Сертов и съпругата му да заплатят разходите по издирването му.
След като истината за изчезването на топ разузнавача бе разбулена, мнозина призовават ръководството на МВР да изисква от Сертов и съпругата му да заплатят разходите по издирването му.

Изчезналият преди един месец и обявен за международно издирване от Интерпол бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е организирал бягството си от България след семейна драма със съпругата си Емилия. Това разкриват пред „Всеки ден" бивши колеги на 58-годишния топ разузнавач.

Петко Сертов бе обявен за издирване на 5 декември миналата година, след като жена му подаде сигнал до МВР, че мъжът й е в неизвестност. В следващите дни последваха всевъзможни спекулации за съдбата на първия председател в историята на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), появи се даже и версия, че Сертов е ликвидиран.

Мистерията бе разбулена едва около коледните празници, след като главният секретар на МВР Светослав Лазаров оповести, че издирваният е открит в Атина и се радва на добро здраве. 

Последва и призив Петко Сертов да се легитимира пред полицията в Гърция, за да бъде преустановено издирването му от Интерпол. Лазаров деликатно намекна, че най-вероятно причината за изчезването е изцяло лична и няма никаква връзка с работата на бившия шеф на ДАНС.

Близки до Сертов разкриват, че той все още не се е върнал в България, тъй като се е установил при свои приятели в гръцката столица Атина. Според признанието на негови познати, Петко Сертов е избягал от жена си, с която през последната година и половина имал огромни разногласия.

Бившият председател на ДАНС е женен за съпругата си Емилия от 28 години, двамата имат син на име Детелин, който живее и работи в Белгия.

„Бай Петко има нова жена до себе си, която е чувствително по-млада от него. Оттам идва драмата със съпругата му. По всяка вероятност двамата ще се разведат в скоро време. Сертов е много ядосан на жена си, която умишлено подаде сигнал в полицията, че той е в неизвестност.

Емилия Сертова е била наясно, че мъжът й е избягал с любовницата от нея и в яростта си е искала да го унижи публично пред цяла България", коментират запознати с абсурдната драма.

В първите дни след изчезването на бившия шеф на ДАНС съпругата му категорично отрече възможността мъжът й е да я е изоставил заради друга и даже призова медиите да не тиражират слуха, че той имал нова жена в живота си.

Въпреки това настоящи служители на ДАНС разкриват, че Сертов е бил открит от полицията в Гърция в хотел „Нана" в атинския квартал „Лариса" в компанията на млада руса жена. Тази информация бе спестена от Светлозар Лазаров, може би заради нежеланието на главния секретар на МВР да разкрива пикантни подробности от личния живот на топ разузнавача.

Родни ченгета обаче неофициално коментират, че Сертов карал Коледа и Нова година в Гърция с новата си интимна фаворитка. За да скъса всякаква връзка с жена си, Сертов оставил и двата си мобилни телефона у дома си и взел със себе си трети телефон, с чийто номер разполагали само най-близките му приятели.

Според клюката, която върви в ДАНС, бившият началник на родното разузнаване е интимен с 26-годишната Теодора Кондова, която е племенница на загиналия неотдавна в автомобилна катастрофа зам.-председател на Зелената партия Александър Сурталов.

Петко Сертов и Сурталов са приятели от казармата и поради тази причина мнозина не могат да повярват на мълвата, че първият началник на ДАНС е подхванал любовна афера с племенницата на най-добрия си приятел. Факт е обаче, че Сертов избяга от жена си именно с автомобила на красивата блондинка Теодора - сив „Опел Корса" с регистрационна табела СА 2987 РМ.

„По всяка вероятност именно Теодора е момичето, с което Петко Сертов е бил засечен от гръцките полицаи в хотел „Нана". Теодора е напуснала България на 17 декември, две седмици след като Сертов е избягал от жена си", коментират запознати със странната афера.

МВР похарчило 200 бона за издирването му

Мащабното издирване на Петко Сертов е струвало около 200 000 лева на полицията. След като бившият председател на ДАНС бе обявен за издирване от жена си на 5 декември, в акцията по търсенето му се включиха над 100 полицаи, на които трябва да бъде платено за допълнителен труд.

Най-големия разход - около 40 000 лева, е бил изразходван за вдигането на хеликоптер в средата на декември, който 4 часа диреше безрезултатно автомобила на Петко Сертов в района около Петрич и Сандански.

След като истината за изчезването на топ разузнавача бе разбулена, мнозина призовават ръководството на МВР да изисква от Сертов и съпругата му да заплатят разходите по издирването му.

„Жалко и тъжно е, че този човек е бил председател на ДАНС. Направиха на маймуни цялата държава, докато решават личните си отношения", гневят се на безотговорността на топ шпионина ръководители на МВР.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари