Бивше училище в квартал Средна кула става жилища за бедни

0
227 семействата са крайно нуждаещи и чакат настаняване
227 семействата са крайно нуждаещи и чакат настаняване Снимка: Арена Медиа

Изоставената сграда на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. Средна кула да се ползва за жилищни нужди на крайно нуждаещи се реши днес Общинския съвет в Русе, предаде Арена медиа.

В началото на заседанието администрацията изтегли от обсъждане другата предложена сграда - Техникума по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе

При съгласие на Министъра на образованието и науката предназначението ще бъде променено от от „обект, комплекс за образование“ в „за жилищни нужди“. Мотивите на вносителя са след промяната на предназначението, да се ползва за настаняване на лица с установени жилищни нужди, които нямат средствата да наемат жилище на свободно определена пазарна наемна цена.

Началникът на Регионално управление на образованието - гр. Русе Росица Георгиева е изразила своето становище, че не възразява да бъде променено предназначението. В нарочно становище от Дирекция “Култура и образование“ при Община Русе се казва, че използването на сградния фонд на двете училища за образователни нужди е нецелесъобразно.

227 са семействата, които са крайно нуждаещи се и са картотекирани, като вчера е приключила комисията, разгледала техните документи, съобщи зам. – кметът Даниела Шилкова. 

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари