Бивш здравен министър: Качеството на нашето здравеопазване не е никак лошо

0
Болниците правят геройства с минимални средства, заяви д-р Таня Андреева
Болниците правят геройства с минимални средства, заяви д-р Таня Андреева Снимка: БНТ

Реформите в здравеопазването трябва да има. Ще видим дали пак ще бъдат разпределени 50 на 50 или по-голямата част от средствата ще отидат в доболничната помощ, както е по света. По принцип болничната помощ е най-скъпата част от здравеопазването навсякъде.

Това заяви д-р Таня Андреева, бивш здравен министър, в ефира на БНТ по повод парите за здраве за догодина.

Според нея в болниците се правят геройства, защото здравните вноски са ниски, но въпреки това те са добре оборудвани. "Преди 5 години частните болници бяха 100, а сега са повече", каза още тя.

"Кметовете не искат да си закриват лечебните заведения, защото няма алтернатива за пациента. Когато получиш инсулт или инфаркт - нямаш време да пътуваш два часа, защото първата помощ е изключително важна. Трябва да има много силна Спешна помощ", категорична е Андреева. Тя е категорична, че общинските болници изпълняват и социална политика. "Те издъхват, защото с техният малък ресурс трябва да покрият голям обем от дейности", добави още ексздравният министър.

"Не виждам какво още можем да очакваме от НЗОК. Трябва да подчертаем, че качеството на нашето здравеопазване не е никак лошо", категорична е д-р Андреева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари