Бивш вокал на легендарните "Judas Priest" забива в Русе с БТР

0
Тим Оуенс е част от легендарната британска група между 1996 и 2003 година
Тим Оуенс е част от легендарната британска група между 1996 и 2003 година Видео: liveclassictunes

Бивш вокал на легендите "Judas Priest" ще забие заедно с родния БТР на тазгодишното издание на "Green Rock Fest" в Русе. 

Новината бе съобщена на страницата на българската група в социалната мрежа фейсбук. Става въпрос за Тим "Ripper" Оуенс.

От Община Русе, която е организатор на феста чрез своята фондация "Русе - град на свободния дух", потвърдиха информацията. Събитието е планирано за вечерта на 9 септември на централния площад "Свобода" в крайдунавския град.

Това е поредният изпълнител от световна величина, който се включва в "Green Rock Fest" след Джон Лоутън, Джо Лин Търнър и "Назарет".

Тим Оуенс е част от легендарната британска група между 1996 и 2003 г. Историята прилича на приказка и дори дава повод за холивудския филм "Rock Star", в който обаче не липсва и разминаване с истинските събития.

На практика цели 4 години след напускането на Халфорд около "Judas Priest" витаят слухове и мистерия. През 1996 г. групата провежда прослушване за вокалист и в състава се включва Оуенс, който от малък е фен на легендарните британци. Дори предишната му група се казва "British Steel", вдъхновена от един от албумите на "Judas", а прякорът му "Ripper" идва от заглавие на тяхна песен.

С него групата записва два албума "Jugulator" през 1997 и "Demolition" през 2001, и два двойни концертни "'98 Live Meltdown" през 1998 и "Live in London" през 2003. Въпреки безспорните му качества Тим Оуенс не може да се впише в предишната концепция на групата и през 2003 се разделя с нея след завръщането на Халфорд.

След това той продължава с проекти като "Iced Earth", "Yngwie Malmsteen's Rising Force", "Hail!", "Dio Disciples" и др.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари