Тази вечер Русе ще се тресе!

1

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се състоя пресконференция по повод откриването на Грийн Рок Фест 2016.

Участие в срещата взеха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по eвропейско развитие д-р Страхил Карапчански, директорът на дирекция „Култура и образование“ – г-жа Ирена Петрова и специалните гости, участващи в събитието - екс-вокалистът на „Джудас Прийст“ - Тим „Рипър“ Оуенс,   вокалистът на Б.Т.Р – Атанас Пенев и изпълнителите от Saints ‘n’ Sinners от Истанбул. От организаторите присъстваха г-жа Мария Атанасова и изпълнителният директор на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.

Г-н Стоилов благодари на участниците и не скри въодушевлението си от предстоящия концерт: „Радвам се, че тази традиция достига все по-високо ниво и ще се докоснем до уникален стил и сценично поведение. Днес столицата на рока ще бъде Русе. Вокалистът на Б.Т.Р. Атанас Пенев сподели, че се чувства като у дома си в Русе. „Адмирации за този фестивал, много е трудно да започнеш нещо толкова хубаво, а още по-трудно е да го продължиш“. Тим „Рипър“ Оуенс изрази приятни впечатления от облика на град Русе – предвид наближаващият му рожден ден на 13 септември, сподели, че би го отпразнувал с удоволствие тук, ако можеше да остане още в България.

Тази вечер, на площад „Свобода“ стартира осмото издание на „Грийн рок фест”. С това събитие се открива Есенния салон на изкуствата и културата в Русе. Освен звездите Тим „Рипър“ Оуенс и българската рок група Б.Т.Р., рок атмосферата ще бъде допълнена  с изпълненията на нашумялата група Saints ‘n’ Sinners  от Истанбул, Турция, както и групите Маss Cremation  от Варна и  „Егоист“, Explicit  и Scroletics  от Русе.

Фестивалът е посветен на младежките рок групи. Идеята е да се даде шанс на нови формации да покажат таланта и музиката, която правят, като имат възможността да го направят на една сцена с известни звезди от голямата сцена.

Организатори на събитието са Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“. Фестивалът се осъществява със съдействието на ОП „Русе арт“ и с финансовата подкрепа на фирмите „Строително оборудване“ , „Монтюпе“, „Дунавски драгажен флот“, „Аптеки Астра“, „Мегахим“, „Сирма Приста“, MG Travel, „Атанасов и Ко“, „Саламандър 911“ „Агробиопорт“ и Нотариус Светлозар Стоилов.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари