Бивш производствен комплекс в Русе е "забравен от бога"

1

Бивша производствена сграда в Русе, превърнала се в свърталище на наркомани и клошари, продължава да стои безстопанствена.

Както Dunavmost писа през месец март тази година, става въпрос за постройка на улица "Изола планина"19 в квартал "Дружба - 1". Прозорците са начупени, ключалките са разбити, вратите зеят широко отворени. Огромни парчета стъкла и плоскости се търкалят по земята, а наоколо играят деца... Гледката отвътре е потресаваща - всичко е разпробито и потрошено умишлено, без някаква логична причина, явно просто за забавление на вандалите.

Жителите на квартала се възмущават от случващото се и недоумяват как така толкова време никой не предприема мерки, сякаш мястото е "забравено от бога".

Само до преди няколко години там функционираше успешна шивашка фирма, имаше офиси и работен цех. След като шивашката фирма, наемател на сградата, се изнася, помещенията постепенно потъват в разруха

Според бивш охранител на имота, първоначалният собственик на сградата е закупил и съседния терен, където е построил жилищна сграда с прилежащите под нея търговски обекти - хранителен магазин, заведение и други. Впоследствие обаче понесъл финансови загуби, поради което губи производствения комплекс и той преминава във владение на банка.

В момента на отключената входна врата е залепено съобщение, с което се уведомява длъжникът /Булгаро Трейд ЕООД/, че книжата по заведено изпълнително дело са в кантората на частен съдебен изпълнител и ако не бъдат потърсени в срок, "ще се считат за връчени с всички произтичащи от това законни последици."

Въпросните "последици" не касаят живущите в района, но те се надяват да има развитие относно стопанисването на превърналата се в клоака постройка, което по ничии критерии не може да се счита за "нормално".

[Още снимки от разрушения комплекс може да видите тук]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари