Бивш министър: Съдружник ли е бащата на Иван Гешев в млекопреработвателно предприятие?

1
Иван Демерджиев заяви, че има сигнали срещу главния прокурор
Иван Демерджиев заяви, че има сигнали срещу главния прокурор Видео: NOVA

Иван Демерджиев заяви, че има сигнали срещу Гешев, от държавното обвинение отговориха

В Министерството на правосъдието има редица сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA бившият ресорен министър Иван Демерджиев. Сред тях бил и сигнал за унищожаване на документи. Демерджиев постави на масата и въпроса съдружник ли е бащата на главния прокурор в млекопреработвателно предприятие. Реакцията на прокуратурата не закъсня.

„Поставих въпрос на какво основание бащата на г-н Гешев е станал съдружник в това дружество, тъй като от документите, публично оповестени в Търговския регистър, не ставаше ясно защо той е придобил 2% от капитала на това дружество”, заяви Демерджиев.

Той обвини главния прокурор в намеса и дори заличаване на документи по делото за фалита на КТБ.

В случая ставаше въпрос за документи по делото „КТБ”, които според подателя на сигнала уличават доста политици, сериозно стоящи в миналото на високи позиции, в злоупотреби покрай КТБ. Твърдението е, че те са унищожени близо до вилата на г-н Гешев, от него, лично и след фалита на банката. Естествено, това подлежи на проверка”, заяви Демерджиев.

След интервюто с ексминистъра от прокуратурата припомниха, че делото „КТБ” е в съдебна фаза от 2017 г. Останалата част от „манипулативните твърдения не заслужава коментар”, казват още от държавното обвинение. От там определят казаното от Демерджиев като „поредна политическа атака, която цели да подрони авторитета на Прокуратурата”.

Колкото до твърдението, че член на семейството на Иван Гешев е съсобственик в млекопреработвателна компания, това било „лъжа”. Това, според държавното обвинение, е видно и от Търговсикя регистър, в който нямало такова вписване.

Иван Демерджиев обаче предостави документи, според които се е пристъпило към изключване на един от съдружниците на въпросната фирма, с намаляване на капитала на дружеството, като едновременно с това са издадени нови дялове, за да бъде включен като съдружник Стоимен Гешев. Молба за такова вписване е подадена към Търговския регистър, но то не е станало факт. По думите на Демерджиев обаче, дори да няма вписване в регистъра, решението някой да бъде приет като съдружник има незабавно действие за фирмата.

Той предостави документи, според които се е пристъпило към изключване на един от съдружниците на въпросната фирма, с намаляване на капитала на дружеството, като едновременно с това са издадени нови дялове, за да бъде включен като съдружник Стоимен Гешев. Молба за такова вписване е подадена към Търговския регистър, но то не е станало факт. По думите на Демерджиев обаче, дори да няма вписване в регистъра, решението някой да бъде приет като съдружник има незабавно действие за фирмата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари