Бивш адвокат на Мартин Божанов: Той беше върхът на цирея, с убийството му сложиха лепенка

0
Нотариуса беше част от метастазата в съдебната система, заяви Георги Коев
Нотариуса беше част от метастазата в съдебната система, заяви Георги Коев Видео: NOVA

Нотариуса беше част от метастазата в съдебната система, заяви Георги Коев

В ефира на „На Фокус” говори бивш адвокат на Мартин Божанов-Нотариуса – Георги Коев.

Той беше меко казано арогантен, експресивен, динамичен и вулгарен. Не беше притеснен за тези репортажи, които се правеха за него. Такива хора си вярват. Тогава още нямаше протекция. Той не е върхът на черешката на тортата, той е върхът на цирея, бялото което се вижда най-отгоре. Това е една метастаза в съдебната система, която виждаме 20 години. На този цирей му сложиха лепенка с убийството”, заяви той.

На въпрос как Божанов го е потърсил за адвокат, Коев заяви следното:

„Бях млад и амбициозен. Специализирах „Борба с имотните измами” и затова се озовавах в такива дела. Имах някаква популярност като човек, който се занимава с такива неща. Божанов ме потърси за опровержение на това, че е измамил леля си. След това тя самата не води дело, отказа се на следващия ден”.

България прие отмяна на смъртното наказание, но де факто то никога не е отменяно. Всяка година по трима-четирима знакови герои на Прехода им се изпълнява смъртната присъда, която не е издала съда. Съдебната система е многопластова, обхваща огромен социален ареал. Миналият век е било стражари и апаши, след това става стражари, апаши и прокурори”.

По думите му Слави Кръшевски – нотариусът, за който се твърди, че е участвал в имотните измами с Божанов, е на преклонна възраст, но той също няма нито една влязла сила осъдителна присъда.

„Не съм го измъквал Мартин, вършил съм си професионалната работа, за която съм учил. След като спря да има нужда от помощта ми, спря да ме търси. До 2008 г. съм имал контакти с него и ми беше интересно как на този човек всичко му се отдава и независимо нещата, които върши, той остава сух”, поясни Коев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    dgd
    Като се обърне каруцата бърборковци много. Само да кажа, че народния съд точно такава сган е изтрепал. Сега със зана дата мятат някакви идеализация и ги правят "жертви"
  • 7
    1
    метастази
    Значи, че циреят под лепенката има още гной.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари