Биляна Дудова спечели европейска титла по борба!

0
Българката спечели с 3:0 и взе титлата без да остави и точка на съперничките си в цялата надпревара
Българката спечели с 3:0 и взе титлата без да остави и точка на съперничките си в цялата надпревара Снимка: bul-wrestling.org

Биляна Дудова грабна златото на Европейското първенство по борба след перфектен финал в категория до 59 кг срещу рускинята Светлана Липатова.

Българката спечели с 3:0 и взе титлата без да остави и точка на съперничките си в цялата надпревара.

21-годишната Дудова която се бори в по-горната за нея категория до 59 кг, преодоля беларускинята Катцарина Янушкевич с 8:0, а на четвъртфиналите и Рамона Галмош (Унгария) - 4:0.

На полуфинала детронира миналогодишната №1 на континента в тази категория Елиф Ясилирмак (Турция) с 2:0.

Тя печели третата си поредна Европейска титла след 2017 и 2018 г., като през миналата година взе и сребро на Световното първенство.

Врачанката, която се състезава за клуба "Юнак Локомотив" (Русе), се справи с Липатова, която се бореше под указанията на българския треньор Симеон Щерев, който води руския отбор на първенството в Букурещ.

"Усещането е страхотно, знам колко много усилия ми костваше това - каза Биляна. - Трябваше да победим за България. Зад мен има много хора, които ми помагат, треньорският щаб, момичетата от отбора... Този медал бе изключително труден, борих се в по-горна категория и лекувах травма. Но се доказах отново и имам три европейски титли. Вървим по правилен път, ще преследваме по-високи цели."

По-рано днес България изпусна още две титли в женската борба на Европейското, след като Евелина Николова не успя на финала срещу украинката Ирина Хусяк в категория до 55 кг. (4:10), а Миглена Селишка загуби нейната схватка за титлата от представителка на същата страна - Оксана Ливач (4:6, до 50 кг).

И двете българки водиха в резултата до средата на втората част от своите финали, но допуснаха обрат. Драмата на Селишка се случи едва 10 секунди преди края и за нея остана среброто. Николова не издържа, отслабена и от травма в коляното.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари