Биляна Дудова: Посвещавам медалите си на моята майка, която почина!

6
Шампионката благодари и на клуба си "Юнак-Локомотив" - Русе
Шампионката благодари и на клуба си "Юнак-Локомотив" - Русе Видео: bTV

Сигурна съм, че където и да е тя на небето се радва и гордее с мен

Шампионката в кат. до 59 кг на европейското първенство по борба Биляна Дудова посвети златния медал на починала си майка. Днес Дудова и голяма част от националите ни се прибраха от Варшава (Полша), където завоюваха пет отличия - четири от тях при жените, предава bTV.

Освен златото на Дудова, Миглена Селишка и Юлиана Янева грабна сребърни медали, а Евелина Николова взе бронз. При мъжете Мирослав Киров спечели сребро.

"В момента, като пристигнах на българска земя, се чувствам още по-щастлива. Чак се разчувствах. Неописуемо е да се трудиш страшно много и да спечелиш злато, да видиш труда си позлатен. Това е безценно. Радвам се че успях да зарадвам всички българи.", коментира Дудова.

"Този медал и всички мои медали ги посвещавам на моята майка, която почина. Всяка една титла и медал посвещавам на нея. Винаги се боря за нея. Липсата и е незаличима, но съм сигурна, че където и да е тя на небето се радва и гордее с мен."

"Само може да ме радва това, че от нас се очакват винаги успехи. Това е доказано през годините със спечелените за България медали. Дава ни самочувствие. И когато стъпим на тепиха, това си личи, защото всички подхождат към нас с голям респект.", заяви треньорът на националния ни отбор (жени) Петър Касабов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари