„Билд“: Русия готвят удар по Украйна с космическа ракета

1
Вестникът твърди, че разполага със записи на разговори на високопоставени чиновници, в които безумният военен план се обсъжда във всички детайли
Вестникът твърди, че разполага със записи на разговори на високопоставени чиновници, в които безумният военен план се обсъжда във всички детайли

Вестникът твърди, че разполага със записи на разговори на високопоставени чиновници, в които безумният военен план се обсъжда във всички детайли

Група високопоставени руски служители планира да модифицира космическа ракета "Союз", така че тя да не успее да достигне орбита след изстрелването си, а да падне в голям район на Украйна. Вероятно върху Киев. На борда може да има огромно количество експлозиви, пише вестник "Билд", цитиран от Dir.bg.

"Билд" твърди, че разполага с ексклузивен достъп до седемминутни записи на разговори между бившия ръководител на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин и Дмитрий Баранов, настоящ ръководител на дъщерното дружество на компанията - Ракетно-космическия център "Прогрес".

Записите на разговорите датират от януари 2023 г. Рогозин и Баранов обсъждат, че ракетата трябва да "дойде от север, а не от изток", т.е. от руския космодрум Плесецк край Архангелск, а не от космодрума Восточний на границата с Китай. Това би позволило към Украйна да бъдат изстреляни повече експлозиви. Баранов обяснява: "От изток ще бъдат 7,5 тона, а от север - 10 тона. Е, може да се извади един тон за сигурност, тогава ще става дума за 6,5 и 9 тона".

Нещо повече, Баранов обяснява, че след изстрелването 50-метровата ракета носител може да бъде изпратена "във всяка посока, просто във всяка посока, където си поискате, като завоят става след 8-22 секунди". Но той вижда проблем: нито една руска бомба не може да издържи на температурата при навлизане в атмосферата.

Дмитрий Рогозин иска да намери бързо решение на проблема и обещава да се обърне към Юрий Соломонов, който е главен конструктор на ракетни системи с наземно базиране в Московския държавен институт по топлотехника. През 90-те години на миналия век Соломонов оглавява екипа, разработил балистичната ракета "Топол-М".

Рогозин и Баранов посочват като друго притеснение опасността части от ракетата да попаднат на руска територия по пътя си към Украйна. Освен това Рогозин се притеснява, че руска ракета-носител, превърната в мегабомба, ще падне в Украйна "някъде на територия от 50-100 км". Той отново иска от Баранов допълнителни изчисления, за да се изясни мястото на падането.

Накрая двамата космически експерти и привърженици на Путин говорят за времето на подготовка на планираната гигантска атака срещу Украйна. Или, както се изразява Рогозин в съобщение на гласовата поща: "Колко време приблизително ще отнеме подготовката на цялата тази гадост?". Отговорът на Баранов: "Стандартната подготовка е от шест до девет месеца, но вече се научихме да преизчисляваме програмите на полетите за един или два месеца. Ако е необходима някаква корекция, тя може да отнеме шест месеца, но това е нещо като максимален срок".

Няколко дни по-късно Юрий Соломонов, с когото Рогозин се е свързал, междувременно е намерил решение на проблема с прегряването. Този план трябва да бъде представен на самия Путин. Но те го наричат "шефа", "върховния" или леко подигравателно "великия и ужасния".

Любопитно е, че нито изпадналият в немилост Дмитрий Рогозин, нито Дмитрий Баранов сега имат пряк контакт със самия Путин. Вместо това Путин трябва да бъде информиран за зловещите планове за меганападение срещу Украйна от ръководителя на президентската администрация Антон Вайно. Рогозин казва на Баранов в гласово съобщение: "Говорих с Вайно, казах му за тази голяма работа. По принцип той много заинтересува. Помоли в понеделник да представя доклад, който ще представи на шефа по този въпрос".

Владимир Путин е бил информиран за плановете на 16 януари 2023 г. Как е реагирал президентът и дали е наредил безумният план да бъде осъществен, не е известно, твърди "Билд".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    хахане
    По-скоро да е някаква половин-истина в най-добрия случай. Такива глупости се пускат че простолюдието да има на какво да се впечатлява и да няма време да мисли и да забелязва истинските и належащите проблеми.
  • 2
    2
    daskal
    Да, Русия готвЯТ... А Путин разпореждаТ...
  • -3
    1
    И тез глупаци
    И тез глупаци като русенци.Не се научиха да не дрънкат по телефоните и да се логват.Прост народ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари