Билбордове със снимки на загинали в катастрофи деца се появиха в София

0
Инициативата е на майки, загубили децата си във войната на пътя
Инициативата е на майки, загубили децата си във войната на пътя

Инициативата е на майки, загубили децата си във войната на пътя

Лицата на деца, загинали в катастрофи, са на десетки билбордове в София. Инициативата е на майки, загубили децата си във войната на пътя. И които искат да напомнят да сме отговорни зад волана.

Радка Петкова губи единственото си дете в катастрофа преди година. Синът ѝ Георги, остава завинаги на 27 години, след като цистерна се врязва в автомобила на младия мъж. "Те ми взеха всичко, аз съм загубила всичко. Аз нямам какво да загубя повече", казва тя.

Заедно с други майки като нея решават да поставят билбордове със снимки на децата, които са загубили. Фотографиите са придружени от послание, а зад инициативата застава Столичната община. Петкова отправи апел съм общините да издирят майки, загубили децата си и да направят такива билбордове.

Посланието - да бъдем внимателни на пътя. "Забелязваме много често млади хора, които няма къде да изпробват своите автомобили и своите умения. Имаше много идеи за подобряване и дигитализация на учебния процес, които не бяха приети от държавата и не се случиха. Ние сме единствената държава в Източна Европа, която няма полигон за допълнително повишаване на квалификацията на водачите", посочи Румен Дунев, цитиран от NOVA.

А за да се подсили сигурността на пътя през почивните дни, в борбата с нарушителите се включват и от МВР. Контролът през празничните дни се засилва драстично.

"Пак за тези 6 дни миналата година по пътищата живота си са загубили 16 души. Надявам се, че тази година всички ще сме по-разумни, няма да допуснем да влезем във статистиката по отношение на тези цифри", казаха от полицията.

Петкова призова младите хора да шофират нормално, за да няма повече жертви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари