Бил Гейтс: Правителствата да се подготвят за следващата глобална епидемия

0
Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши от коронавируса
Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши от коронавируса Снимка: Getty Images

Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши от коронавируса

Това каза основателят на Microsoft Бил Гейтс, който призова правителствата да се подготвят и да заделят милиарди за борба със следващата глобална епидемия, пише Financial Times, цитиран от БГНЕС.

Омикрон и Делта са най-заразните вируси, съществували някога, смята Гейтс, но светът ще се сблъска с по-смъртоносни и тежки инфекции в бъдеще.

Милиардерът се оплака от "странните" приоритети в света. Филантропите и богатите правителства трябва да се справят с недостига и трудния достъп до ваксини срещу Ковид в света, смята милиардерът. Коалицията за иновации за готовност към епидемии получи дарение от 300 милиона долара от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и базирания в Обединеното кралство Wellcome Trust. Коалицията участва във формирането на програмата Covax, която помага за доставки на ваксини за страни с ниски и средни доходи.

Наскоро Гейтс прогнозира, че до средата на 2022 г. пандемията на коронавирус може да е приключила в световен мащаб. Дотогава броят на смъртните случаи и общата заболеваемост ще достигнат нивата на сезонния грип, каза основателят на Microsoft. Гейтс прогнозира, че за да може човечеството да се справя с бъдещи пандемии, трябва да може да създава ваксини за тях в рамките на 100 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    11
    русенЛИЯТА
    Тия говедари да не помпят военния си бюджет до небесата, а да инвестират в разработка на ваксини и в здравеопазването и да дават личен пример, а не да дават непоискани съвети!
  • 1
    10
    русенец
    Като чета написаното под статията за пореден път се убеждавам, че ненапразно сме бедни и ненапразно сме на последно място във всичко. Ех, другари, другари! Докато такива имат избирателни права , няма да се оправим!
  • 0
    9
    Бил Гейц
    Абе вас булгаропитеците-мангали специално ви вземаме двойно за лиценз на уиндоусчето, добавяме такса "тарикат". Кат не ви кефи си напишете сами уинодусче или ползвайте линуксче че за мак нема пара, вие сте бедни прошляци и утрепаняци дето все много им знае устенцата. Всичките ще ви чипирам и ще ви пръсна гъза!
  • 1
    8
    QCHECK
    Извън темата, най ме радват тъпи коментари като този под мен. Не може да си върже обувките, тъп като кройка за цвички, но... windows му бил нескопосан 'щото гледа компютъра като космически кораб. Купил си лаптоп, но на него си реже мезето, толкова му стига пипето.
  • -2
    7
    Right
    Тоя педерланко гейтс следва същата политика както с уиндоуса нескопосана И свързана с пари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари