Библиотеката в Русе издаде каталог с плакати

1

Излезе от печат двуезичен каталог с репродукции на 100 плаката, съобщиха от РБ "Любен Каравелов"

Изданието включва цветни репродукции на 100 бр. от колекцията от повече от 1 000 плаката на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, разделени в няколко категории: театър, опера, концерти и събития, състезания, чествания и др. Към всеки плакат на български и английски език е изписано името на неговия създател. Сред авторите се открояват имената на Борис Ангелушев, Божидар Икономов, Асен Старейшински и др. Всички те са знакови фигури в развитието на плаката, а творчеството им определя еволюцията на този вид изкуство от втората половина на ХХ век до днес.

Изданието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Публики“ по проект „За плакатите – виртуално и реално“ на библиотеката. QR код препраща към виртуална галерия с плакати в сайта на културния институт, изработена по същия проект.

Каталогът „Плакати“ е още една извървяна крачка на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ към ефективното популяризиране на националното културно богатство със средствата на съвременните технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари