Библиотеката – привлекателен център за учене през целия живот

0

Зам.-кметът по хуманитарни дейности, Иван Григоров, поздрави РБ „Любен Каравелов“ по повод провеждането на регионална кръгла маса на тема „Библиотеката – привлекателен център за учене през целия живот“.

На откриването на срещата присъства и зам. областният управител на Област Русе Станимир Станчев, официални лица и гости.

Г-н Григоров заяви, че за него е удоволствие да присъства на мероприятията, които се провеждат в регионалната библиотека. Той каза, че независимо от масовото навлизане на технологиите, книгите остават и намират своето място, съхранявайки и разпространявайки писменото слово.

Инициативата се провежда за 10-та поредна година в Националната библиотечна седмица в 13 библиотеки в цялата страна. По време на срещата, поздрав отправиха и посланиците на русенската библиотека Дивна Станчева, с видеопослание и Николай Димитров, с поздравително слово.

Програмата на „Библиотеката – привлекателен център за учене през целия живот“ включи прожекция на филм със заглавие „Обществените библиотеки 2020“, презентации и дискусии. На събитието бяха връчени и наградите на победителите от конкурса за есе и мултимедия „Времето на парите и духовността“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари