БГ Робинзон живее 30 години без ток и вода

0
Като истински Робинзон мъжът е напълно забравен в Съединение, разказват местните
Като истински Робинзон мъжът е напълно забравен в Съединение, разказват местните

74-годишният Рангел Попов живее вече 30 години без ток и вода. Като истински Робинзон мъжът е напълно забравен в Съединение, разказват местните. Рангел няма деца, с роднини не поддържа връзка. Обитава рухнала кирпичена къща в Съединение

Всяка нощ треперя дали покривът няма да ме затрупа. При вятър скърца, а като спре да вали вътре продължава с дни да тече, разказва Попов и показва единствената що-годе запазена стаичка, в която е събрал всичките си вещи. От 30 г. бившият миньор и кранист не ползва електричество. Нощем си свети със свещи. Пере се с вода, събрана от капчук. За готвене и пиене пък носи от съседите. 

Случаят разтърси жители на града, които алармираха редакцията. 

Къщата, в която живее Рангел в момента, е на негова роднина, а в нея той се заселил 1985 г., когато се прибрал от Америка. Тогава установил, че двуетажният дом, който вдигнал със собствените си ръце, преди да замине, е национализиран и превърнат в Пионерски дом. Днес той е необитаем, но мъжът не може да си го върне. Рангел предполага, че ще го продадат за жълти стотинки.    

Твърденията бяха категорично отречени от кмета на община Съединение Георги Руменов. Пред "Марица" той потвърди, че общинският съвет е отказал да върне имота на Рангел, но му е предложено да ползва безвъзмездно две от стаичките в къщата.    

Нито имаме предложение за закупуване, нито ще сме предлагали за продажба, обясни Руменов.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари