Безскрупулен опит за преврат във Федерация джудо

0
Това е помощта на ГЕРБ
Това е помощта на ГЕРБ

Искам да се даде гласност на един безскрупулен опит за преврат във Федерация джудо.

Всички документи, които ще Ви изпратя, можете да ги намерите на сайта на Българска федерация джудо www.djudo.bg секция Новини. Там все още стоят и може да се проследят датите на всеки документ.

Една група от Федерация самбо (Румен Стоилов действащ вицепрезидент на Световната федерация по самбо, бивш президент на Българска федерация самбо, бивш депутат от ГЕРБ и Даме Стойков, настоящ Председател на Обединени спортове Локомотив – София (комшия и близък приятел на Бойко Борисов) и други от федерация самбо,) се опитват да организират Общо събрание на Федерация джудо с покана, която е нелегитимна - ВИЖ ТУК!, провеждат събрание, на което присъстват и Президента на федерация джудо Иван Василев, и представител на Световната федерация по джудо.

На това събиране представители на самбото са направили скандал, отправяли са обиди към Президента Иван Василев, който се е опитал да обясни на присъстващите, че събранието е нелегитимно и всички решения, взети на него са нелегитимни.

След всички скандали пред очите на представителя на Световната федерация по джудо, се получава писмо от Президента на Световна федерация джудо г-н Мариус Визер, с което уведомява Българска федерация джудо, че спира помощите, които се пращат от Световната федерация джудо по Програма джудо в училищата. Тази помощ е в размери на стотици хиляди левове.

Писмото от Световната федерация – ВИЖ ТУК.

След това писмо, споменатите господа се опитват да насрочат ново Общо събрание на Федерация джудо за 26.09.2018 г. Междувременно те и техни представители започват да обикалят клубовете и да ги принуждават да гласуват за тях на избора на ново ръководство на Федерацията. Карат ги да подписват някакви декларации, като казват, че Бойко Борисов и Герб стоят зад тях и който е против, ще има проблеми.

Те се опитват да регистрират в Агенция по вписвания датата за Общо събрание на федерация джудо на 26.09.2018, но получават два отказа. Тази информация достига до г-н Иван Василев и федерацията. Той пише едно уведомително писмо до всички членове на Федерацията, в което упоменава, че това събрание ще бъде нелегитимно и публикува отказите - ВИЖ ТУК.

Натискът от новите кандидати продължава със всичка сила. Иван Василев публикува още едно писмо, в което казва, че събранието на 26.09.2018 г. е нелегитимно . Но натиска от новите кандидати продължава.

Тогава Иван Василев пише Открито писмо до Бойко Борисов – ВИЖ ТУК.

Въпреки това, събрание на 26.09.2018 г. се провежда. Всички, които са заплашвани и принуждавани да гласуват за новото ръководство, а именно Президент Румен Стоилов и Вице-президент Даме Стойков, гласуват и с мнозинство те са избрани в разрез на всички закони и нормативи. Разбира се, че това решение на нелегитимното Общо събрание ще падне в съда и това ново ръководство няма да получи лиценз от Световната федерация.

И сега най-фрапиращото.

На следващия ден 27.09.2018 г. Министър Кралев прави среща с новото нелегитимно, нерегистрирано никъде ново ръководство, като се опитва да легитимира това незаконно ръководство. Това е помощта на ГЕРБ.

Тези същите господа направиха преврат и в Българска федерация самбо, като свалиха президента Владимир Аврионов без негово присъствие. Сега следват съдилища и така нататък.

Тяхната наглост няма край. Тука има и конфликт на интереси. Вицепрезидент на Световна федерация по самбо става Президент на Българска федерация джудо. (Заради спорта самбо бяха сменени правилата на спорта джудо!). Никога тази кандидатура няма да бъде приета добре от Световната федерация по джудо. В устава на Федерация джудо длъжност Вице-президент няма. Даме Стойков е действащ Президент на Локомотив София и е в конфликт на интереси.

Това е целия случай, който ще има и развитие.

Георги Карамичев

Източник: Афера
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари