БЕЗПОМОЩНОСТ

2
Чудя се кой е по-безпомощен, тези които трябва да бъдат предпазени или тези които трябва да ги предпазят, но в едно съм напълно сигурна, кой е за уволнение и кой за съд
Чудя се кой е по-безпомощен, тези които трябва да бъдат предпазени или тези които трябва да ги предпазят, но в едно съм напълно сигурна, кой е за уволнение и кой за съд Снимка: iStock

Защо нито МС, нито МЗ, нито МТСП, нито НОЩ знаят какво се случва с Ковид-19 в социалните домовете?

Сигурно защото целта на управлението на епидемията изглежда да е всичко друго, но не и предпазване на най-уязвимите хора, намиращи се в затворена рискова среда, а и не само тях. Някой да е чул по време на безбройните изтощителни брифинги анализ на епидемичните огнища в страната? Кой най-често се заразява, къде и как? Къде е най-висока смъртността, сред кои групи от населението и защо? Какъв е конкретният план за идентифициране на тези огнища, за ограничаване на разпространението на заразата в тях и извън тях и как да се защитят, тези които са най-рискови?

Дори не се опитват да обяснят защо в България, още преди да имаме новия щам на коронавируса, имаме същия брой заразени и починали на 1 милион население като във Великобритания. Да не говорим, че и дума няма за двойно повишената обща смъртност след 43-та седмица на 2020 г. по причини различни от Ковид-19. Сигурно за управляващите е много удобно да налагат ограничения с недоказан ефект, да събират глоби и да трансформират противоепидемичните действия в репресивни. Това най им се отдава, сигурно черпят идеи и вдъхновение от нечий предишен опит.

Чудя се кой е по-безпомощен, тези които трябва да бъдат предпазени или тези които трябва да ги предпазят, но в едно съм напълно сигурна, кой е за уволнение и кой за съд.

Антония Първанова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари