Безплатно шоу на Царевец в Деня на будителите

0
Безплатна прожекция на аудио визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ е подаръкът от кметството за всички жители и гости на Старата столица
Безплатна прожекция на аудио визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ е подаръкът от кметството за всички жители и гости на Старата столица Снимка: zvukisvetlina.veliko.info

Безплатна прожекция на аудио визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ е подаръкът от кметството за всички жители и гости на Старата столица по случай Деня на народните будители.

Шоуто ще бъде излъчено в 18 ч. навръх 1 ноември и ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.

Събитията по случай големия празник на духовността и националното достойнство ще започнат още в утрешния 31 октомври. В аулата на Великотърновския университет ще се състои тържество, по време на което ще акад. Антон Дончев ще получи престижната титла „Доктор Хонорис кауза“. Грамоти ще бъдат връчени на всички преподаватели, които са повишени в академична степен и длъжност през последните 12 месеца.

Навръх Деня на народните будители празникът ще бъде отбелязан и във великотърновското Ново село. Програмата започва в 16 ч. и ще се състои край паметника на отец Матей Преображенски – Миткалото. Час по-късно в читалище „Надежда“ във Велико Търново пък ще бъде открита паметна плоча на Димитър Хаджи Павли Иванов, който е основател и първи председател на културната институция. Тази година се навършват 170 години от рождението му.

Кулминация на събитията е спектакълът „Чакана любов“ – продукция на фолклорна формация „Търновска царица“, която ще бъде представена на сцената на великотърновския театър в петъчния 3 ноември от 19 ч. С подкрепата на кметството входът е свободен. Постановката е иновативно съчетание на актьорски изпълнения, народни танци, изобразително изкуство и 2D анимация.  

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари