Безплатно мерене на кръвното на площад "Свобода"

0
Всеки ще може да бъде консултиран безплатно за проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене
Всеки ще може да бъде консултиран безплатно за проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене

“Артериалната хипертония като основен рисков фактор за предсърдно мъждене“ е мотото на кампания, която ще се проведе и в Русе.

На площадСвобода“, срещу Съдебната палата от 10.00 до 16.00 часа ще има пункт, където всеки ще може да бъде консултиран безплатно за проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене, ще се правят безплатни измервания на кръвно налягане с електронни апарати с вградена Afib-технология (от англ. Atrial Fibrillation – предсърдно мъждене) за автоматичното му откриване, ако то е налично в момента на измерването. Afib-технологията е алгоритъм, създаден и патентован от компания Microlife. Има висока чувствителност (97-100%) и висока специфичност (89%), което позволява да се открие мъжденето с диагностична точност, сравнима с ЕКГ-изследване.

Кампанията е организирана по инициатива на Българската лига по хипертония, Българското кардиологично дружество, Българският червен кръст, Асоциацията на студентите медици в България, Microlife България, Бьоринг ер Ингелхайм България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари