Безплатни събития по спортен риболов в Русе

2
Опитните риболовци ще обучават децата как да пазят природните ресурси
Опитните риболовци ще обучават децата как да пазят природните ресурси

Община Русе и членовете на клуба по фидер риболов „Синият Дунав“ продължават да си съдействат за развитието на риболовните спортове в региона

Това стана ясно на среща между зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателя на клуба Сунай Сабриев, капитанът на отбора Николай Кутинчев и любителите-рибари Валентин Атанасов, Васил Василев, Мирослав Събев, Людмил Йовчев. Клуб „Синият Дунав“ ще партнира и с другите риболовни клубове от региона при организирането на събития и състезания.

Събитията, които клубът ще организира са насочени както към деца, така и към възрастни, ще бъдат под патронажа на Община Русе и ще бъдат безплатни за участниците. В рамките на всяко от тях ще има неделно училище за деца, в което малките риболовци ще се обучават какви видове риби има в съответния водоем и как се опазват те, като уловените риби ще бъдат пускани обратно във водата. Опитните риболовци ще обучават децата как да пазят природните ресурси, а всяка от срещите ще завършва с почистване на терена около водоема.

Клубният отбор по спортен риболов участва в републикански първенства, има международни участия и кани желаещите да се присъединят към него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук