Безплатни лекарства за гърците с ниски пенсии

1
Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата
Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата

Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата

Безплатни лекарства за гръцки пенсионери с ниски пенсии до 500 евро. Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата, след като магистратите постановиха, че орязването на пенсиите нарушава конституцията.

По лично разпореждане на премиера Кириакос Мицотакис през следващата година пенсионерите с ниски пенсии ще получават безплатни лекарства, предава БНР.

"Пенсионерите, които живеят с ограничени средства ще получават и през следващата година нашето внимание и помощ" написа в личния си профил премиерът. Намесата на гръцкия премиер по въпроса за безплатните лекарства на хората с ниски пенсии е само ден, след публикации в медиите и обръщение на Съюза на пенсионерите в Гърция.

Според данни на социалното министерство 607 хиляди пенсионери в Гърция получават под 500 евро на месец и бяха поставени пред трудност да заплащат цялата стойност на лекарствата поради изтичане на срока на закона.

Първите реакции на пенсионери в медиите са на благодарност към правителството за удължаване срока на закона за безплатните лекарства.

В същото време след решение на Върховния съд на Гърция пенсионерите получават и удържаните им по време икономическата криза пари. Магистратите постановиха, че орязването на пенсиите противоречи на действащата конституция и правителството се принуди да изплати повече от 10 милиарда евро на гръцките пенсионери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари