Безплатни консултации за зимната подготовка на автомобилите в СБА

0
Шофьорите могат да проверят гумите, светлините и спирачната течност на колите си. Плаща се само, ако се налага подмяна на части
Шофьорите могат да проверят гумите, светлините и спирачната течност на колите си. Плаща се само, ако се налага подмяна на части Видео: БНТ

От 1 до 8 ноември всички технически центрове на Съюза на българските автомобилисти, включително и този във Варна, предоставят безплатни консултации за подготовка на автомобилите за зимния период.

Шофьорите могат да проверят гумите, светлините и спирачната течност на колите си. Плаща се само, ако се налага подмяна на части, информира БНТ.

Във Варна шофьорите могат да посетят трите технически пункта на Съюза на българските автомобилисти, където квалифицирани монтьори ще извършат безплатни прегледи на автомобилите им до края на акцията.

Диян Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти - Варна: Като цяло прегледът ще бъде само върху светлините, върху течностите, върху общите части, гумите, можем да им дадем съвети за всичко. Но ние няма да извършваме този подробен технически преглед, защото те трябва да влязат в сервиз и да го направят.

Преди да излязат на пътя през зимата, шофьорите трябва да подготвят добре своите автомобили, съветват специалистите.

СНХ: Георги Янчев, Съюза на българските автомобилисти - Варна: Автомобилът трябва да е снабден със зимни гуми, което се изразява в това, че грайферът трябва да е с необходимата шарка, подходяща за зимни условия.Спирачната течност е редно да се сменя също и е необходимо водачите да бъдат внимателно в това отношение.

Дончо Папазов вече е подготвил автомобила си за зимата.

Дончо Папазов: Имам зимни гуми, минах техническия преглед, провериха ми пожарогасителя и аптечката и всичко е наред.

В случай на авария на пътя, шофьорите могат да потърсят денонощна пътна помощ от Съюза на българските автомобилисти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари