Безхаберието в България убива

20
Мили майки, кажете на децата си да не пресичат през шахти в България. Опасно е!
Мили майки, кажете на децата си да не пресичат през шахти в България. Опасно е! Снимка: bTV, стоп кадър

Не обичам да гледам новини, но снощи една буквално ме ужаси до степен на вцепеняване

Едно дете, едва на 16 години, бива нелепо убито от токов удар заради оголен кабел, докато чакало да пресече на пешеходна пътека. Уважаеми българи, вие давате ли си сметка какво се случва в тази страна?! 

Една майка няма да види как възмъжава синът й. Едно семейство е почернено завинаги. Един едва започващ детски живот е завинаги прекършен. 

Ще видите, че няма да има виновни след разследването. Гледах как мънкат от Столична община, не вярвах че това някой може да го приеме за нормално. 

Да обобщим: Някоя фирма е решила да си прокарва ток. Изпратила е некадърен свой служител, който очевидно безхаберно е "направил каквото може" и си е тръгнал. Какво го е еня, че може да убие дете този непрокопсаник! 

Безхаберникът е виновен. Но още по-виновен е този, който е трябвало да осъществи контрол за свършената работа. Виновни са и онези от Столична община, които допускат подобни фирмички и служители да боравят с животите ни. 

Най-виновни разбира се са тези, реализирали  подобен модел на управление в България. "Наши фирми", разни "наши хора" да правят "наша" работа. Само дето плащаме ние, останалите НЕ наши. И то с живота на най-милите си хора - децата. 

Сгрешено е всичко у нас - от безхаберните ни политици десетилетия наред, през безхаберното калинкинизиране на администрацията, до тоталната безотговорност на под изпълнители и изпълнители на проекти, всякакви фирми и фирмички, заели се да глозгат до край кокала. 

Алчността и безхаберието ще продължат да убиват. Въпросът е ние докога ще мълчим? Ако бяхме истинска демокрация, щяхме да се организираме и да протестираме, щеше да има оставки, истинско разследване, правосъдие и прочие, за да не се допускат подобни трагедии. 

Ако бяхме в недемократична държава, бащата на това дете щеше да потърси възмездие. Око за око, зъб за зъб. 

Ние какво сме обаче? Аморфна маса, която всеки безхаберник тъпче както си пожелае....

PS: Мили майки, кажете на децата си да не пресичат през шахти в България. Опасно е!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари