Бездомните кучета в Русе са намалели 5 пъти

0
Само 500 безстопанствени четириноги бродели по русенските улици, заяви кметът
Само 500 безстопанствени четириноги бродели по русенските улици, заяви кметът

Близо 5 пъти са намалели бездомните кучета в Русе.

През януари 2012 година броят им е бил 2385, като само 62 на сто от тях са били кастрирани. Към момента обаче безстопанствените кучета в града са само около 500, като в същото време се увеличава броят на кастрираните животни. Това сочат данните, цитирани от кмета на крайдунавския град Пламен Стоилов.

Намалението на броя на бездомните четириноги е заради мерките, предприети от община Русе с разширението на капацитета на приюта за безстопанствени животни в града. Всички бездомни четириноги на територията на града са кастрирани, маркирани и върнати по места във връзка със задълженията на общината по Закона за защита на животните.

През последните няколко години община Русе активно работи по намаляване на популацията на бездомните животни. Общината планира да инициира през пролетта на тази година заедно с неправителствени организации ново актуално преброяване на безстопанствените животни на територията си. Данните от преброяването на бездомните кучета ще бъдат предоставени на медиите, обеща още кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари