Бездомник получи 100 000 долара за залавяне на избягали затворници

0
Бездомен мъж от Сан Франциско получи награда от полицията за помощта му за залавянето на двама престъпници
Бездомен мъж от Сан Франциско получи награда от полицията за помощта му за залавянето на двама престъпници Снимка: БГНЕС

Бездомен мъж от Сан Франциско получи награда от полицията в размер на 100 000 долара за помощта си за залавянето на двама избягали престъпници от затвора в Централен Мейн, съобщи британското издание „Гардиън“, цитиран от БГНЕС.

Наградата е част от общо възнаграждение в размер на 150 000 долара, което е разделено между четирима души. Освен бездомника Матю Хай Чапман, парична награда получават и двама служители на супермаркет и мъж, чийто ван е бил използван от бегълците. Армандо Дамиан, чийто автомобил е бил откраднат, ще вземе сума от 20 000 долара.

Двамата работници в супермаркет от веригата „Таргет“ са подали сигнал в полицията, след като са забелязали подозрително поведение на двама мъже на видеозаписи от охранителните камери на магазина. Те ще се разделят останалите 30 000 долара от наградата.

В същото време шофьор на такси, който е бил държан от затворниците като заложник в продължение на седмица няма да получи никакво парично възнаграждение.

Хюсеин Найери, Джонатан Тию и Бак Дон са избягали от затвора на 22 януари. Чапман е видял двама от тях – Найери и Тию на 28 януари, след като е разпознал белия ван, в който са пътували. Той е сподели информацията си с полицейски служители в района, което е довело до залавянето на престъпниците.

Третият затворник Бак Дон сам се е предал ден по-рано.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари